torstai 1. joulukuuta 2016

1. luukku: Riian lahjalista

Hei hei hei ja hauskaa joulukuuta! Tästä lähtee tämän blogin historian ensimmäinen joulukalenteri käyntiin! Tänään on vuorossa Riian toivelahjalistaus. Tein viime vuonnakin tällaisen ja se oli kyllä tosi hauskaa. Ideana on siis se, että listaan kaikki asiat, joita ostaisin Riialle tai itselleni, kuitenkin koiraharrastukseen liittyen, jos minulla olisi käytettävissä rajaton summa rahaa eläinkauppoihin käytettäväksi. Tästä lähtee:

Toive numero 1. Uusia, kestävämpiä leluja!
HuggleHounds-sarjan lelut Faunattaresta
Riia on tosi lahjakas rikkomaan kaikki lelunsa tosi nopeasti ja sen takia me tarvittaisiinkin kärrylastillinen uusia leluja, jotka eivät rikkoutuisi niin helposti. Saatiin Faunattarelta viime vuonna testiin tuommoinen HuggleHounds-sarjan mustekala ja Riia tykkäsi siitä tosi paljon. Mustekala oli hirmu kestäväkin, joten saman sarjan lelut kelpaisivat.

Toive numero 2. Ihana pehmoinen peti.
Peti Mustista ja Mirristä
Riia tarvitsisi ehdottomasti uuden sängyn, koska sen vanhan pedin täytteet ovat menneet ihan muhkuraiseksi, eikä se oikeastaan enää nuku siinä. Öisin se nukkuukin aina sängyn alla tai päiväpeiton päällä. Olohuoneessakin sillä on petinä vain vanha peitto, mutta se pemistää sen aina joka ilta ihan sykkyrälle ja se näyttää tosi rumalta. Siksi olisikin ihanaa, jos sillä olisi yksi tyylikäs nukkumapaikka.

Toive numero 3. Back on track-koiraloimi
Back on Track-loimi Mustista ja Mirristä
Back on Track-loimi olisi ehdoton ykköstoiveeni, minkä ostaisin Riialle heti, jos minulla olisi rajattomasti rahaa käytössä. Back on Track-vaatteet on tarkoitettu nimenomana urheilijoille (siis myös ihmisille on omat vaatteensa) ja ne on teknisesti rakennettu siten, että ne heijastavat lihaksista syntyvän lämmön takaisin eläimeen tai ihmiseen pitäen sen näin ollen paremmin ja pitempään lämpimänä. Erittäin hyvä tuote siis alkulämppiin ja väliaikana lämpimänä pitämiseen. Riia joutuu odottamaan agilityharkoissa jopa parikymmentä minuuttia pahimmillaan autossa, joten vaikka se pitkäturkkinen koira onkin, se tarvitsee takin pysyäkseen lämpimänä kylmässä autossa. Tällä hetkellä käytössä on meidän kääpiösnautserin vanha takki, jonka olen itse tehnyt, mutta sen rinnanympärys on Riialle vähän liian iso. 

Toive numero 4. Treenitasku
Treenitasku Mustista ja Mirristä
Tämäkin tuote olisi aivan ehdoton hankinta, joka on varmaan pakko hommata joka tapauksessa. Minulla on tosi ihana Pro Dogin koulutusliivi, mutta se ei mahdu päälleni toppatakin ja muun talvivaatetuksen kanssa. On tosi hankala pukeutua Jatin kylmiin hallitreeneihin, kun treeniliivi on aina siellä takin alla. Treenitasku olisi kätevä, kun sen voisi laittaa nopeasti joko takin alle tai päälle ihan tilanteen mukaan. Ja tavalliset taskuthan ei riitä, koska palkkailen koiraa pääasiassa leluilla aksatreeneissä ja näin ollen lelulle pitää olla yksi tasku, nameille omat taskut, mieluummin molemmilla puolilla, auton avaimille omat taskut ja sitten mieluusti vielä yksi tasku, johon mahtuu remmi. Ei pärjää pelkillä takin taskuilla :D

Toive numero 5. Kangashäkki
Kevythäkki Mustista ja Mirristä
Meillähän on jo kevytmetallihäkki, joka on tosi hyvä olla olemassa autossa ja muutenkin, kun se on satavarma ja turvallinen tapa häkittää koira tarvittaessa pitemmäksikin aikaa (esim. kisareissuilla tai näyttelyissä). Meidän metallihäkki on kuitenkin aina autossa ja sen pois ottaminen ja sinne laittaminen on aina sellainen operaatio, kun se mahtuu auton ovesta nippanappa sisälle ja toisekseen sen turvavöihin pujottaminen on aina oma juttunsa. Varsinkin ahtaalla parkkipaikalla sen autoon takaisin saaminen on aivan mahdotonta. Siksi en koskaan ota sitä pois sieltä, mutta treeneissä ja näyttelyissä se häkki olisi kyllä aivan ehdoton, kun koiran saisi hetkeksi pois käsistään. Tämmöinen kangashäkki olisi aivan ylikätevä väliaikaiseen koiran säilytykseen, kun se on niin kevyt ja menee kasaan muutamassa sekunnissa. Olisi tosi jees, jos olisi kaksi häkkiä, joista toinen olisi kasassa koko ajan ja niin ollen valmis mukaan otettavaksi milloin ja missä vain!

Tässä meidän lahjalista tälle vuodelle! Huomiseen!

2 kommenttia:

  1. Hyvä lista. Meilläkin toivotaan samanlaisia lahjoja! :)
    BOT loimi olisi pop, näin sanoo Ruusu.

    VastaaPoista
  2. Joo, aika käytännöllisiä lahjoja toivotaan :)

    VastaaPoista