tiistai 13. joulukuuta 2016

13. luukku: miten tehdä koiralle turvallinen joulu?

Joulussa on paljon vaaranpaikkoja varsinkin vilkkaalle ja uteliaalle koiralle. Mm. täältä löytyy listaus koiralle myrkyllisistä asioista, joita ihan yleisesti on ihmisten kotona joulun aikaan, kuten vaikkapa suklaa, monet kukat, viinirypäleet ja rusinat sekä pähkinät. Itse pidän visusti huolta siitä, ettei Riian ulottuvilla ole mitään vaarallisia asioita, varsinkaan sellaisia, jotka sitä voisi houkutella, kuten vaikka vaaralliset ruoka-aineet. Tästä on hyvä muistaa pitää kiinni myös kyläpaikoissa, joissa joulun aikaan saa olla erityisen tarkka siitä, ettei vaikkapa sitä suklaata ole koiran ulottuvilla.

Parhaiten koiralle turvallisen joulun takaa sillä, että opettaa sen olemaan koskematta ilman lupaa esimerkiksi ihmisten ruokiin. Tällöin ei tarvitse olla niin tarkkana kyläpaikoissaan, kun itse ei tiedä, missä kaikkialla ihmiset säilyttävät vaikka niitä konvehtirasioita. Tulee kuitenkin muistaa, että jos koira jää yksin, ei sillä välttämättä riitä tahdonvoima pysymään erossa kielletyistä herkuista.

Muistakaa myös että ylensyöminen ja liikkumattomuus aiheuttavat myös lemmikeille vatsanpuruja, joten liiallista herkuttelua kannattaa rajoittaa ja pitää kiinni päivän lenkeistä ja leikeistä joulunakin.

Turvallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti