sunnuntai 18. joulukuuta 2016

18. luukku: vuoden takaiset kuulumiset

Viime vuonna joulukuussa mulle kuului tällaista: *klik*
Oltiin Riian kanssa siis tokovalmennuksessa, suunnittelin meneväni maaliskuussa kokeeseen, mutten mennytkään, koska oltiin Espanjassa samaan aikaan, kuin Jyväskylän koe olisi ollut. Lisäksi haaveilin yllättäen toisesta koirasta sekä agilityn aloittamisesta ja J oli menossa frisbeen tutustumiskurssille Riian kanssa.

Tämän hetken kuulumisiin jos noita asioita peilaa, niin meillä menee oikein hyvin: Ollaan Riian kanssa yhtäjaksoisesti harrastettu agilityä elokuusta asti plus kuuden kerran alkeiskurssi vuoden alussa. Me osataan jo aika hyvin: pystytään tekemään pitkääkin rataa ja kaikki muut esteet osataan ihan osana rataakin jo, paitsi kepit ja keinu. Keppien idean Riia tietää, mutta aloitus on vielä epävarmaa: se ei välttämättä lähde oikealta puolelta ihan satavarmasti liikkeelle, mutta se on hauska, kun tunnistaa kyllä sen, kummalla puolella viimeinen keppi pitää olla ja sen mukaan korjaa aina viimeiseen väliin mennessä. Harmi vaan, ettei se muuta sitä tosiasiaa, että kepit on suoritettu väärin.

Keinun kanssa mennään jo ihan hyvin eteenpäin: olen tosiaan leikkinyt sen kanssa sitä bang-gamea ja se tykkää siitä. Tänään käytiin harjoittelemassa jo bang-gamea siten, että pamautettiin keinu päältä päin, eli Riia juoksi sinne keinulle ja pamautti sen alas. Sitä vain jännittää se edelleen se liike tosi paljon ja mun piti kiljua, kannustaa ja suunnilleen heittää voltteja siinä keinun vieressä, että sain sen vireen niin ylös, että se voitti pelkonsa ja juoksi keinulle. Mutta kyllä se varmasti siitä!

J ja Riia kävivät frisbeen tutustumiskurssilla alkuvuodesta ja he ovat harjoitelleet temppuja koko vuoden. Riia on hulluna kiekkoihin ja minä olen niin ylpeä heistä! He eivät ole vain päässeet treenaamaan ohjatusti mm. siksi, että ohjatut treenit on olleet huonoihin aikoihin tai liian kaukana (kesän alussa meillä ei ollut autoa).

Tokokokeeseen voitaisiin mennä jo, mutta odottelen edelleenkin, että niitä järjestettäisiin täällä Jyväskylässä tai edes jossain suht lähellä. Olisi kiva myös kokeilla möllikisoja, mutta kun ei niitäkään järjestetä täällä. Kyllä me vielä joskus kokeeseen päästään!

Toisen koiran hankkiminen ei ainakaan tällä hetkellä ole ajankohtaista, enkä ole varsinaisesti pentukuumeillut pitkään aikaan. Ei vaan tunnu nyt siltä, kun Riian kanssa on ensi vuonna paljon hommaa (toivottavasti) tokokokeiden ja ehkä jopa agikisojen merkeissä. Lisäksi, kun olemme muuttamassa pois Jyväskylästä, eikä ole vielä varmaa, millaiset harrastusmahdollisuudet tulevalla kotipaikkakunnalla on, en koe mitään tarvetta hommata tähän soppaan vielä koiraakin. Ehkä sitten ensi syksynä voi taas miettiä asiaa jos (ja kun) on työpaikka!

Frisbee-treeniä viime kesältä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti