keskiviikko 7. joulukuuta 2016

7. luukku: Koiran joulu

Joulu on äärettömän kaupallistettu kulutusjuhla, jonka tarkoituksena nykypäivänä tuntuu olevan vain syöminen, tuhlaaminen, antaminen ja saaminen. Lapset vedettiin tähän kulutusjuhlaan tietenkin etunenässä mukaan, mutta lapsettomien ja muiden lemmikin ystävien iloksi, saamme vuosi vuodelta enemmän ja enemmän joulun oheistuotteita myös lemmikeille. Vilkaisin nopeasti muutaman nettikaupan, joissa myydään lemmikkitarvikkeita. Jouluksi koirille löytyi porovillapaitoja, joulukalentereita, kaulakoristeita, joulukeksejä, tonttulakkeja, puruluita ja erilaisia leluja. Itse voisin kuvitella hankkivani koiralle poropaidan, jos se oikeasti sitä tarvitsisi, eli olisi tyyliin karvaton, tonttulakin tai kaulakoristeen kuvausrekvisiitaksi tai joululeluja, jotka tietenkin kelpaisivat Riialle oli ne sitten pukin tai possun mallisia. 

Mutta varsinkin joulukeksit, -suklaat ja -luut tuntuvat omasta mielestäni melko turhilta hankinnoilta koiralle. Koirankeksejä tai -suklaata en muutenkaan anna Riialle, koska niissä on yleensä vain lähinnä viljoja sekä väri- ja lisäaineita, eivätkä näin ollen ole todellakaan mitään terveellisiä herkkuja. En koe, että koira tarvitsisi tuommoisia "turhia" herkkuja vaikka varmasti niiden saamisesta sen sekunnin murto-osan nauttiikin. Lisäksi vältän turvallisuussyistä antamasta Riialle nk. solmuluita, joita joulunaikaan myydään esimerkiksi kranssien tai karkkikeppien muodossa. Olen kuullut tapauksia, joissa koira on tukehtunut nielaistuaan luussa olevan solmun kokonaisena, enkä siksi halua niitä omalle koiralleni tarjota.

Eniten ehkä kuitenkin loppujen lopuksi tässä koko joulukrääsätehtailussa harmittaa se, että ihmiset menevät mukaan siihen. Laittaa ajattelemaan, että suomalaisilla on kyllä kaikki äärettömän hyvin, kun pystytään käyttämään rahojamme joulukrääsän hankkimiseen koiralle. Harmittaa myös se, että koiria inhimillistetään tältä osin niin paljon. Koirat eivät kaipaa karkkeja tai hauskoja lakkeja, eikä joulu ole niille kuin tavallinen päivä muiden päivien joukossa. Mitä jos koirien joulukrääsään käytetyt rahat pistettäisiin vaikka hyväntekeväisyyteen ensi vuonna? Koiralle paras joululahja on kuitenkin todennäköisesti se, että se pääsee juoksemaan ja leikkimään ulos ihan omana itsenään, koirana.


Tekstin tarkoitus ei ole loukata ketään ja esitän siinä vain oman mielipiteeni koirien joulutavaroista. Oikeastihan jokainen saa kuluttaa rahansa ja aikansa ihan mihin haluavat ja jokainen varmasti pyrkii huolehtimaan koirastaan parhaansa mukaan. Jokainen tehkööt asiat omalla tyylillään ja minä kerron omasta tyylistäni täällä blogissani. Se ei kuitenkaan ole ainoa oikea tapa olla ja elää koirien kanssa.

Onko teillä koirille tai muille lemmikeille joulusälää?

2 kommenttia:

  1. Kyllä mä myönnän että mä ostan Lunalle joululahjoja, mutta ne yleensä on herkkuja/tavaroita joita olisin ostanut muutenkin. Laitan ne vaan sitten pakettiin ja annan neidille sen repimisen ilon minkä se saa kun aa avata paketteja. :D Viikonloppua odotellen että pääsen "tuhlaamaan" Koirat-messuille, löytämään kunnon tarjouksia jotka voin sitten paketoida. Muuten joulukrääsää meiltä löytyy tonttulakki jotta saan joulukorttikuvia otettua sekä jotain jouluaiheisia leluja mutta niillä tuo nyt leikkii ympäri vuoden.

    Plus viimevuonna meillä sai kilpikonnakin paketin vaikka sehän ymmärtää paketista vielä Lunaakin vähemmän. :D (Konna sai siis lahjaksi kuivaruokapussin)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentistasi! Onhan ne lemmikit tärkeitä, oli sitten konnia tai koiria ja niiden lahjominen on mukavaa hassuttelua :) Riiakin sai kyllä viime vuonna paketteja, ite en ostanu, mutta poikaystävä osti ja jotkut sukulaiset. Totta kai saa ostaa, jos haluaa ja kiitollisena otetaan ne vastaan. Ite vaan käytän koiraharrastukseen muutenkin niin paljon rahaa, etten vitti ostaa mitään, mitä en tarvi :)

    Ps. ite ootan kans ihan superinnoissani koira-messuista, koska siellä on oikeasti hyviä tarjouksia! Todennäköisesti menee kyllä heti käyttöön, eikä paketiksi :)

    VastaaPoista