tiistai 6. joulukuuta 2016

6. luukku: Suomi - maailman paras koiramaa

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja suomalaiset! Suomi on hyvä maa asua monestakin syystä, mutta varsinkin me koiraharrastajat voimme olla onnellisia ja ylpeitä siitä, että asumme juuri Suomessa. Suomi on koiramaana ihan maailman parhaita. Suomessa on noin 600 000 koiraa, joka on maailman mittakaavassa maan väkilukuun suhteutettuna valtavan paljon. Eri rotuja Suomessa on noin 400, kun maailmassa kaikenkaikkiaan niitä on noin 450. Monestakaan muusta maasta ei löydy niin paljon harvinaisten rotujen edustajia kuin Suomesta.

Maailman suurin koiranäyttely on Englannissa järjestettävä Crufts, johon osallistuu vuosittain arviolta 20000 koiraa monista eri maista. Suomessa on (jälleen etenkin väkilukuun nähden, mutta myös ihan yleisesti ottaen) todella suuria koiranäyttelyjä. Tänä vuonna Messukeskukseen vuoden päänäyttelyyn osallistuu 16000 koiraa. Suomen näyttelyihin osallistuu paljon ulkomaalaisiakin, pienimpiin pääasiassa naapurimaista, mutta Messukeskuksen Voittaja-näyttelyihin tulee koiria aina Aasiasta ja Australiasta asti. Jos ette ole koskaan käyneet Voittaja-näyttelyissä (jotka ovat siis kulkeneet viime vuosina myös markkinointinimellä Koiramessut), niin suosittelen suurella sydämellä käymään, vaikkei näyttelyt välttämättä kiinnostaisikaan! Siellä on niin paljon erilaista ohjelmaa ja huikeita esityksiä. Varsinkin pääareenalla eli "isossa kehässä" tapahtuvat showt aina loppukilpailuja (RYP ja BIS) myöten ovat jotain karvoja nostattavan spektaakkelimaista pukuloistoineen, musiikkeineen ja huikeine tunnelmineen.

Se mainostamisesta, jatketaan Suomi koiramaana - teemalla. Suomi on aina ollut maailman huipulla muissakin koiralajeissa esimerkiksi agilityssä ja tokossa. Molemmissa lajeissa Suomi on ollut useita kertoja maailman paras. Tämän vuoden tokon maailmanmestarit ovat suomalaiset Oili Huotari ja Zip. Agilityn mm-kilpailussa Suomi saavutti tänä vuonna kaksi mitalia, maxien joukkuekisasta hopeaa ja medien yksilökisasta pronssia.

Suomen kennelliitto on maailman mittakaavassa suuri koirajärjestö ja sen jäsenmäärä väkilukuun suhteutettuna maailman suurimpia. Kennelliiton julkaisema Koiramme-lehti on maailman suurimpia koiralehtiä ja sen levikki on suomalaisista harrastelehdistä toisiksi suurin.

Suomi on siis erittäin varteenotettava kennelmaa! On ilo asua ja treenata Suomessa, hyvä Suomi ja suomalaiset koiraharrastajat!

Lähteet:
Faktaa Koiramme-lehdestä
Kennelliiton uutisia
Ylen uutinen koiraroduista Suomessa
Crufts Wikipediassa
Agilityn MM-kilpailut 2016
Päijät-Hämeen sanomien artikkeli maailman tottelevaisimmasta koirasta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti