tiistai 29. marraskuuta 2016

Takaaleikkaus ja putkikulmia

Tänään päästiin pitkästä aikaa agilitytreeneihin Riian juoksuaikatauon jälkeen. Riialla oli huisin kivaa ja se kävi tosi kuumana, mikä näkyi kaikelle räkyttämisenä alkulämppälenkillä ja se jopa haukkui hallissakin pari kertaa, mitä se ei ikinä tee. Ja sitten pahimpana kaikista, se syöksyi 2/3 kierroksista housunlahkeeseeni kiinni. Ärsyttävää! Mutta tuommoinen kuumeneminen menee varmaan treenitauon piikkiin, se oli aivan super tohkeissaan, kun pääsi pitkästä aikaa radalle. Meidän päivän aiheena oli takaaleikkaus ja putkikulmat. Rata näytti tältä:


Riialle on ollut pimeät putkikulmat joskus tosi vaikeita, mutta nyt se meni itseasiassa ihan hyvinkin ja sain lähetettyä sen sinne aika kaukaakin. Ainoastaan meille tuli ehtimisen kanssa ongelmia kolmannen esteen kohdalla. Jos olisimme jättäneet takaaleikkauksen väliin, olisin voinut itse siirtyä jo paljon edemmäs ja niin ollen olisin ehtinyt ohjaamaan koiran kolmannelle esteelle paremmin, mutta koska tarkoitus oli ottaa tuohon ekalle esteelle takaaleikkaus, minun oli vain ehdittävä! Otimme siihen kohtaan sitten ihan eteenlähetysharjoituksiakin, mutta ei nekään oikein tahtonut onnistua, kun emme ole treenanneet niitä pitkään aikaan. Riia tuli suorasta putkesta niin lujaa, että se joka kerta kerkesi kääntyä jo minua kohti, ennen kuin ehdin ohjaamaan. Tästä opimme ainakin sen, että minun täytyy aina olla askeleen edellä koiraa.

Teimme kuitenkin aivan mahtavia putkikulmia ja onneksi annoin meidän kouluttajalle kännykkänikin, jotta sain itse nähdä videolta, mitä teen ohjatessani Riiaa. Video on tosi hyödyllinen väline kyllä siinä mielessä, että näkee sitten kaikki ylimääräiset huitomisensa, mitä ohjatessa tekee. Olin yllättynyt kuitenkin positiivisesti siitä, kuinka vähän sähellän (ainakin tällä videolla). Tässä teillekin todistusaineistoa meidän treeneistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti