sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Jyväskylän KV 2016

Meillä oli oikein hieno kokemus tänäkin vuonna Jyväskylän Kv-näyttelystä. Tuomarina oli Lothar Mende Saksasta, oikein mukavalta vaikuttava mies, joka sijoitti aika pitkälti Riian tyyppisiä koiria. Huomasin heti, että paikalle oli tuotukin tavallista enemmän korkearaajaisia koiria, eikä niitä "lähes kleinejä" löytynyt edes nartuista kovin paljoa. Ilmeisesti tuomarin kanta oli siis meille suotuisa: mitteli on mitteli ja kleini on kleini. Saimme erinomaisen arvostelun, vaikka jostain syystä laatuarvostelussa arvosana olikin vain erittäin hyvä. Voitimme kuitenkin nuorten luokan, mistä olen tosi onnellinen. Nuorten luokassa kisasi siis kaksi koiraa, mutta mepäs olimmekin sentään heitä parempia, vaikka nätti koira sekin oli.

Arvostelu meni näin:
Hyvä koko. Tyypillinen pää. Tumman ruskeat silmät. Suora selkä. Kantaa häntää oikein. Keskivoimakkaat askeleet. Hieman pitkä rungoltaan. Tällä hetkellä huonossa karvassa. Liikeessä takaa välikämmen ahdas. Rauhallinen ja varma käytös.

Ite oon tosi onnellinen tosta, kun koira oli kerrankin hyvän kokoinen eikä mikään "iso tyttö." Tosi harmi vaan tuo, kun tuomari mainitsi, että nyt huonossa karvassa, kun toinen on ihan parhaimmassa karvassa mitä on ikinä ollut. Tosin alkoi yllättäen eilen varisuttamaan kolme viikkoa vanhan joulukuusen lailla karvojaan, joten ehkä tuomari tarkoitti sitten sitä :D Juoksujen aikana narttu kuitenkin yleensä ne karvat pudottaa... Naurettiin J:n kanssa myös tuolle rauhalliselle käytökselle, joo tää koira onkin oikein rauhallisuuden perikuva. Vaikka tottahan se on, että osaa se näyttelyissä käyttäytyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti