keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Opiskelijabudjetin sisustusta

Opiskelijabudjetilla kämppää ei kauhean helposti saa näyttämään Kotivinkin kansikuvalta. Rakastan kuitenkin kaikkea kaunista, mutta myös käytännöllistä. Haluan, että kodissani olo tuntuu kodikkaalta, mutta että se on samalla myös helppo pitää siistinä ja hyvännäköisenä. En ole valkoisen sisustuskulttuurin ylin ystävä, mutta kieltämättä silmääni ei miellytä myöskään tällä hetkellä etenkin olohuoneessamme vallitseva värien sekamelska. Meillä on valkoiset kirjahyllyt, vihreä ja keltainen sohva, kellertävän puisen värinen sohvapöytä ja hamsterin häkkipöytä on sinikansinen. Olkkarin kaksi valaisinta sentään natsaavat yhteen: nurkan lattiavalaisin on valkoinen ja paperinen ihan kuten kattovalaisinkin. Olohuoneessa ostettua on vain toinen sohva ja kattovalaisin: muut on sukulaisilta saatuja. Sen vuoksi sekamelska on mitä on. Sitten joskus, kun on rahaa, menee olkkarin sisustus uusiksi. Kodissamme on kuitenkin muutama suosikkijuttuni ja tämä on postaus esittelee ne.

Tämä on ihana kynttilälyhtyni olkkarista. Siinä on teksti "live, laugh, love", mikä sopii varsin hyvin elämäntavoitteeksi :)

Keittiön taulu ruokapöydän yläpuolella. Hienoja vanhoja autoja, amerikkalainen ruokapaikka ja huomaa rakastunut pari syömässä ravintolan ikkunassa.

Tämä on lempikohtani meidän asunnosta: keittiön ikkuna. Vaikka keittiömme on kapea, rakastan silti sitä. Punainen väri on siellä teemana OPH Nordican chilli-kodinkonesarjan myötä. Viime viikolla ostin sydämenmuotoisen tuikkutelineen ikkunaan. Pidän sydämen muodosta ja siitä, mitä se symboloi: rakkaus. Myös kynttilät on aika ykkös tunnelmantuoja  näin syksyllä.


Tässä vielä tuikkuteline lähempää.

Viinipulloista saa hyviä kruunukynttilänjalkoja. Vihreät ovat parhaita valkoisilla kynttilöillä, mutta tällä kertaa kynttilät ovat violettia. Ne ostin noin vuosi sitten tarjouksesta Tiimarin lopettaessa.

Olen niin ylpeä, kun olen saanut pidettyä Aloe Verani hengissä jo kohta puolitoista vuotta! Se on tällä hetkellä oikeastaan aika kauniinkin näköinen, vaikkei se ehkä aina mikään kedon kaunein kukka olekaan roikkuvine lehtineen. Kannun sain mummiltani kastelukannuksi ja rakastan sitä niin paljon! Se on varmasti kaunein esine minkä omistan. 

Nämä nalletaulut ovat olleet lapsuudenkotini seinällä. Nyt kuitenkin olen saanut ne tänne meidän kotiin. Ne tuovat lapsuuden mieleen, mutta samalla myös symboloivat merta ja merenkulkua. Pidän hirveästi merestä, vaikka en koskaan sen rannalla ole asunutkaan. Haaveissa olisi saada vielä nallejen läheisyyteen kaunis sinivalkoinen majakka. Majakat kiehtovat minua jostain syystä valtavasti ja tahtoisin sisustaa tulevaisuudessa kylppärini merihenkiseksi.

Tämä on aivan uusi hyllykoriste, jonka ostin viime viikolla. "Run Forest run" on repliikki yhdestä lempparielokuvastani Forest Gump ja minun oli pakko ostaa tämä, vaikka yleensä karsastan tuommoisia pikkuesineitä, joilla ei ole mitään virkaa ja jotka vaikeuttavat pölyjen pyyhintää hyllyiltä.

Mitäs mieltä olette? Pienestä se sisustuskin lähtee liikkeelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti