keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Ihmisen oikeus olla mitä on. Ja kuinka sen pitäisi olla jo itsestäänselvää.

Olen lukenut koko päivän kotonani naistenlehtiä ja eräässä lehdessä oli artikkeli siitä, miten antaa "sateenkaarinuorelle" seksuaalivalistusta. Se oli hyvä artikkeli ja hyvä aihe. Se sai minut jälleen ajattelemaan homojen oikeuksia ja sitä, kuinka paljon niistä jaksetaan vääntää. Vaikka sen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Homojen oikeudet on aihe, joka puhuttelee monia ihmisiä ja herättää tunteita. Itsessäni se herättää tunteen siitä, että voi, ei, älkää taas jaksako. Minulla ei ole mitään homoseksuaaleja vastaan, eikä pitäisi olla kenelläkään muullakaan. Mielestäni tämän pitäisi olla jo niin selvä asia tässä 2010 -luvun Suomessa, että kenenkään ei tarvitsisi jauhaa siitä loppuunkulutetusta aiheesta. Toki homojen oikeudet eivät edelleenkään ole Suomessa täysin samat, kuin muilla ihmisillä, mikä on totta kai väärin. Mutta se on pelkästään päättäjien tyhmyyttä. Itse en jaksa lukea enää yhtäkään hetero-ihmisen puolustuspuhetta homojen avioliitto-oikeutta kohtaan, koska se asia nyt vain on loppuun käsitelty. Varmasti yli puolet suomalaisista homoille sen oikeuden jo antaisivat. En tiedä mistä se kiikastaa, että oikeutta ei vain anneta, mutta mielestäni me, joille asia ei kuulu, saisi antaa asian olla ja tyytyä toteamaan, kuinka Suomessa se asia nyt vain on niin epäoikeudenmukainen. Mielestäni sen asian pitäisi olla itsestäänselvyys, että tavallisen ihmisen mielestä epätasa-arvoinen avioliittolaki on väärin. Se, että edelleenkin ihmiset jaksavat heteroina, ulkopuolisina tehdä pitkiä mielipidekirjoituksia siitä, kuinka väärin epätasa-arvoinen avioliittolaki on, korostaa vain sitä, että se on jonkin marginaaliryhmän mielipide. Vaikka asian pitäisi olla kaikille itsestäänselvä fakta. Miksi kukaan ei kirjoita siitä, minkä vuoksi tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole ok? Koska kenenkään ei tarvitse. Sitä pidetään tällä hetkellä yleisenä kansan mielipiteenä, vaikka oman kokemukseni mukaan se ei pidä paikkaansa enää nykysuomessa.

Homojen mielipiteen asiasta haluan kuulla. Tahdon kuulla heidän äänensä, kuinka he perustelevat oikeuksiaan, kuinka he ovat kokeneet sen, että heterot (tai ainakin enemmistö heistä) hyväksyy homouden ja antaisi heille tasa-arvoisen avioliittolain. Tämä toisi asian selvemmin esille päättäjille. Missä ovat homokansanedustajat? Näyttäkää, että olette tavallisia ihmisiä. Äänestäkää, heterot, homoja päättäjiksi sen sijaan, että kirjoittaisitte sanoja, jotka ovat jo moneen kertaan kirjoitettuja, mutta jotka eivät silti tuota tulosta. Antakaa ääni homoille. Näyttäkää asenteilla ja äänestysluvuilla ketä kannatatte. Suurin osa suomalaisista on jo samaa mieltä kanssanne, ei heitä tarvitse enää käännyttää. Käännyttäkää päättäjät.

Tahdon kuitenkin tähän loppuun vielä todeta sen, että mielestäni tasa-arvoon kuuluu myös se, että kukin saa uskoa mihin haluaa ja miten haluaa. Joten ymmärrän sen, että jotkut papit kieltäytyvät vihkimästä homopareja. Tämä johtuu heidän uskostaan ja meidän täytyy antaa heille mahdollisuus toteuttaa sitä. Kuitenkin mielestäni myös papit, jotka tulkitsevat Raamattua erilailla ja ovat valmiita vihkimään homoparit, saisivat niin halutessaan tehdä. Kirkko ja valtio ovat kuitenkin eri asia ja siinä mennään vikaan, jos homopareille ei anneta esimerkiksi oikeutta periä toistansa ja mitä näitä oikeuksia nyt on. Valtio on valtio ja kirkko on kirkko, ja niin olkoon. Ja jokainen uskokoon miten haluaa ja tykätköön kenestä haluaa, kunhan kaikilla on hyvä olla, eikö niin?

Ja hei, pahoitteluni loppuun vielä homo-termin käyttöä yleistyksenä kaikista homoseksuaalisuuden ilmentymistä. Tämä on silkkaa laiskuutta, enkä tarkoita missään nimessä millään pahalla, niinkuin en tarkoita muutenkaan koko artikkelilla loukata ketään. Mielestäni vain asian pitäisi olla jo loppuunkäsitelty ja olen varma, että Suomessa oikeus tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Mielestäni tarvitsemme vain lisää homoja politiikkaan mukaan, jotta asiat menisivät perille sielläkin. Kansalaisille ne on jo mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti