keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Yhteistyössä Faunatar: Over Zoo -sarja

Little Big Paw -märkäruuista kertomassani postauksessa mainitsin, että saimme Faunatterelta testiin samassa yhteydessä myös toisenlaisia tuotteita. Nämä olivat Over Zoo -sarjan shampoo ja hoitoaine pitkäkarvaisille koirille. Itse en ole ikinä ollut mikään shampoohifistelijä, vaan olen pessyt Riian vain markettishampoilla ja esimerkiksi näyttelyitä varten olen monesti jättänyt ihan kokonaan pesemättäkin. Uskon kuitenkin, että eläinkaupoissa myytävät tuotteet ovat markettituotteita laadukkaampia, joten oli mukava päästä testaamaan tätä tuotesarjaa. Ennen kaikkea oli mukava päästä testaamaan hoitoainetta, sillä en ole ikinä pessyt koiraa niin, että olisin käyttänyt turkkiin myös hoitoainetta. 


Pesuun joutuva kaveri

Näillä kurakeleillä tulikin shampoo enemmän kuin tarpeeseen ja päästiin melkein heti testaamaan tuotteita. Jo shampoon levityksen aikana tuli esille pari selkeää eroa markettituotteisiin verrattuna: tuoksu ja vaahtoavuus. Tuoksu oli ihanan pehmeä ja hento, eli en usko, että häiritsi koiraa, mutta oli mukavan miellyttävä pesijälle perus märkä koira -parfyymiin verrattuna. Toisekseen, siinä missä markettien shampoita joutuu kaatamaan kolme neljäsosaa pullosta koiran turkkiin, että joka puolelle saa levitettyä, riitti Over Zoo -shampoota muutama pumppaus tekemään saman. Shampoo siis vaahtoutui ja levittyi mukavasti. 

Shampoopesun jälkeen Riia karkasikin jo ovelle valmiina kuivaamaan itsensä sohvaan, mutta tällä kertaa sillä olikin vuorossa hoitoaineen laitto. Hoitoaineen laitossa ei ollu mitään ihmeellistä: shampoopesun jälkeen vain märkään turkkiin ja vaikutusaika muutaman minuutin. Riia ei kauheasti arvostanut vaikutusaikaa, vaan katsoi minuun kylppärin ovella kysyvästi ja välillä pyörien; eikö nyt pääsis jo... Kuitenkin vielä huuhtelut ja sitten vasta kuivaus. Ja tälläkin kertaa ihan pyyhkeeseen.


Turkin kuivattua täysin, huomasin pari merkittävää seikkaa: Turkki oli pöyheä ja ilmava. En tiedä, johtuiko se hoitoaineesta, vai laadukkaasta shampoosta, mutta yleensä pesun jälkeen Riian turkki on vähän lässähtänyt (koska en omista fööniä ja tästä syystä en pese sitä yleensä ennen näyttelyitä). Toisekseen, turkki selvästi loisti ja valkoisista kohdista oli tullut selvästi valkoisia. Ja kolmas, itselleni merkittävin asia oli se, että turkki ei ollut enää yhtään sähköinen. En tiedä miksi, mutta itselläni on ongelmana saada sähköiskuja kaikista: ovenkahvoista, eläimistä, autosta, lapsista. On tosi inhottavaa, jos haluaa silittää koiraa, mutta antaakin sille sätkyn. Riian turkissa väheni sähköisyys kokonaan pois. Tavallisella markettishampoolla pestäessä sähköisyys vain pahenee - jälleen yksi syy, miksi en yleensä pese koiraa ennen näyttelyitä. Uskon, että sähköisyyden poisti juurikin hoitoaine, koska ainakin omissa hiuksissa hoitoaineen käyttö vähentää sähköisyyttä. Onneksi Over Zoo -shampoosta ja hoitoaineesta riittää meille vielä pitkäksi aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti