lauantai 15. huhtikuuta 2017

Koiratanssia

Meillä on nyt päättynyt Digidogin neljän viikon koiratanssikurssi. Olen tosi tyytyväinen kurssin antiin, sillä saimme kurssin vetäjältä, joka on koiratanssituomari, tosi hyviä vinkkejä siihen, kuinka saisimme parannettua tekemääni koreografiaa, kuinka muokataan biisejä ja miten tempuista saa näyttävämpiä. Sydäntäni lämmitti erityisesti hänen kommenttinsa, että laatimani esitys olisi avo-luokan tasoa. Tästä syystä aloin vakavissani miettimään, että jospa lähtisimme Riian kanssa jonain päivänä kokeilemaan koiratanssikisoja. 

Mielestäni koiratanssi on siitä kiva laji, että siinä pystyy tuomaan juuri ne oman koiransa parhaat puolet esiin. Jos sille on joku asia vaikea tai joku temppu ei vain onnistu, sen voi jättää pois ja keksiä tilalle jotain muuta. Riia osaa jo valmiiksi aika paljon temppuja, joten niistä on melko helppo lähteä koreografiaa keksimään ja suunnittelemaan. Jotenkin kipinä kokeilla tätä lajia kasvoi ihan valtavan suureksi. Mitteleitä ei kovin paljoa taida koiratanssissa kisata, joten senkin puolesta olisi hienoa mennä näyttämään, että mitteleistä on myös tähän! 

Voisin tähän postaukseen liittää viimeisimmän version meidän koreografiasta. Minulla on itselläni siinä tosi tarmoton ja vetämätön olo, joka heijastuu siten koiraankin ja näkyy suorituksessamme lievänä apaattisuutena ja sähläyksenä, mutta minä olen siis tällä hetkellä ja videota kuvattaessa kuumeessa ja vatsataudissa, joten se johtuu siitä. Mutta ihanaa, kun meidän koreografia on noin valmis, biisi on muokattu ja voin alkaa suunnittelemaan vaikka esiintymisvaatteita! 

Koiratanssikisoja ei Suomessa taideta kovin montaa vuoden aikana järjestää. Virkkuun oli listattuna vain kahdet kisat. Toisiin oli ilmoittautuminen jo sulkeutunut ja toiset olivat Oulussa kesäkuussa. Pikkuisen kiinnostaisi lähteä kisaamaan, mutta Oulu on kyllä aika kaukana. Toisaalta, jos samaan syssyyn yhdistäisi jonkun kesälomareissun, niin mikä ettei voisi sinnekin asti lähteä ajelemaan! Täytyy laittaa mietintämyssyyn!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti