maanantai 27. maaliskuuta 2017

Takaisin perusteisiin

Viime elokuusta ollaan treenattu Riian kanssa aktiivisesti agilityä ja olen kyllä tyytyväinen siihen, kuinka paljon me ollaan edetty. Kaikki esteet, keppejä lukuunottamatta, ovat ratavalmiita ja Riialle on tullut ihan kivasti vauhtiakin. Edelleen meidän suorituksissa tökkii kuitenkin koiran irtoaminen ja oma hahmotuskyky. Näihin ongelmiin saadaan varmasti loistavaa täsmälääkettä Popdogin jatkokurssilla, joka alkoi eilen. Eilisen perusteella kurssilla on luvassa sopivasti agilityn ohjauskuvioiden treenaamista ja pitkiäkin ratapätkiä, mitkä tekevät tosi hyvää minun päälleni ja radanhahmotuskyvylleni. Lisäksi monen muunkin kurssilaisen kompastuskivenä tuntui olevan kepit, joten sovittiin, että treenataan jatkossa sitten niitäkin. 

Luulen, että tämän tyylinen kurssi on minulle juuri oikea paikka, vaikka aluksi vähän pelkäsin, että onkohan kurssi tasoltaan turhan helppo. Eilen ei ainakaan tuntunut yhtään siltä, sillä meillä on Riian kanssa perusteissakin vielä paljon opittavaa. Onneksi kurssin toisena vetäjänä on vielä mies, joka aiheuttaa Riialle selkeästi omat haasteensa: se ei meinannut päästä kouluttajan kentällä olosta yli ollenkaan, vaan juoksi monta kertaa haukkumaan tätä. Ehkä se siihenkin jossain vaiheessa tottuu. 

Pitäisi alkaa tehdä Riialle myös mittausharjoituksia, jos me jonain päivänä oltaisiin valmiita kisaamaan. Itse valitettavasti olen aika varma, että Riia on 35-36 cm korkea, joten medin alarajoillahan se silloin on. Mutta ei minulla ole virallisia mittausvälineitä, joten pieni toivo saada se miniksi vielä on. Jos se mediksi menee, pitää jutella eläinlääkärien tms. kanssa, mitä mieltä he ovat niin korkeiden esteiden hyppyyttämisestä. Riiahan onneksi on kevytrakenteinen ja pitkäjalkainen yksilö, joka aivan vaivatta loikkaa maksiesteetkin (kyllä, kerran unohdin laskea pari rimaa ja Riia sai perus kuurokohtauksen ja lähti itsekseen radalle loikkimaan...), mutta ei sitä silti haluaisi tietentahtoen rikkoa. Ainakin luustokuvat pitää teettää, ennen kuin kisaamaan lähtee. Varsinkin, jos se tuomitaan mediksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti