torstai 16. maaliskuuta 2017

Tokokurssin päätös

Tällä viikolla loppui meidän ihanat aamutokotreenit, joita on jatkunut kaiken kaikkiaan kuuden viikon ajan. Ollaan Riian kanssa edistytty siellä niin mielettömän hyvin, että avo-liikkeistä meillä kusee enää ruutu eikä Riia myöskään osaa niin pitkän etäisyyden päästä bongata merkkiä kierrettäväksi, kuin avo-luokassa pitäisi. Mutta ei paha! Ruutu kyllä kusee ihan todenteolla, mutta ihan hyviä vinkkejä saatiin kyllä kouluttajalta sen työstämiseen, joten alan ainakin ajatuksen tasolla nousta sieltä epätoivon suosta, jonne alkuviikosta sen liikkeen kanssa vajosin. 

Meillä oli viimeisellä kerralla "loppukoe", jossa kukin sai suorittaa tasoluokkansa liikkeet kokeenomaisesti. Riian tulokset näyttivät tältä:


Olin kyllä tosi ylpeä pikku koirastani. Paitsi paikkamakuussa olin kyllä niin vihainen sille. Se ei siis noussut, vaan pysyi kyllä maassa, mutta se haukkui taukoamatta koko liikkeen ajan! Sitä se ei ikinä ole ennen tehnyt ja sai kyllä kuulla kunniansa siinä. Hallissa oli kyllä aivan hirvittävä trafiikki siinä suorituksemme aikana, nimittäin aksakentällä koirien selän takana jyräsi sakemanni esteillä pitäen semmoista mekkalaa ettei mikään ikinä. Ja ovesta meidän ohjaajien selän takana paukkasi koko ajan ovesta sisään ja ulos jengiä ja yksi koira vissiin tullessaan yritti kaataa seinäköt tai jotain, semmoisella voimalla se sisälle saapui. Eli hyvät puolet toki on siinä, että Riia kyllä pysyy maassa, mutta nolla saatiin, koska komensin sitä useamman kerran olemaan hiljaa. Ja muistaakseni liike menee joka tapauksessa nollille, jos koira huutaa koko liikkeen ajan. 

Elikkä yhteensä oltaisiin noilla pisteillä saatu 150,5 p. eli 2. palkinto. Kylläpä vaan onkin paikkamakuu merkittävässä osassa. Sitä ja seuraamista täytyy todenteolla harjoitella ennen seuraavaa koetta, joka on tasan kuukauden päästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti