perjantai 3. maaliskuuta 2017

Treeniaamu

Vietettiin eilen taas peräti kaksi tuntia hallilla ja kylläpä onkin hienoa, kun hallille osuu joskus joku osaava ihminen samaan aikaan. Sain nimittäin Minnalta, kenen keppiklinikallakin joitain viikkoja sitten oltiin, aivan kultaakin kalliimpia huomioita omasta toiminnasta agilityssä. Ja jestas, mikä vauhti Riialla tänään oli! Sillä oli aivan sairaasti energiaa, jota se välillä purki kyllä mm. haukkumalla ja sooloilemalla radalla itsekseen. Mutta aluksi kun treenattiin tokoa, sain kyllä tosi hyviä onnistumisia juuri siinä, mistä viimeksi kirjoitin. Eli, jos Riia haukkuu, syöksähtelee tai tarraa housunlahkeeseen, niin me lähdetään kentältä pois. Pikkuhiljaa se alkoikin jo tajuta, ettei riehuminen kannata. Nyt pitää sitten vaan muistaa pitää kriteeristä kiinni. 

Pikkutokopätkän jälkeen pistinkin koiran pitemmäksi aikaa häkkiin ja jäin odottelemaan aksakentän vapautumista. Kun kenttä vapautui, vuoroteltiin sitten siinä kolmen koirakon voimin. Tämän viikon rata oli tosi monimutkainen ja pääsin harjoittelmaan aivan uudenlaisia ohjauskiemuroita. Eipä olisi tullut niitä varmaan edes tajuttua, jos joku asian paremmin tunteva ei olisi ollut neuvomassa. Saatiin Riiasta aivan mieletön vauhti irti ja minä jopa tajusin ekaa kertaa oikeasti linjausten tärkeyden ja sen, mitä ne oikeastaan tarkoittavatkaan. 

Kuvan otti Jenna

Ja taas kävi niin kuin aina hyvin menneiden treenien jälkeen: minua puraisi agilitykärpänen vähän pahemmanlaatuisesti ja olenkin ajatuksissani ollut eilisestä saakka hyvin paljon aksakentällä ohjauskuvioita miettimässä. Edelleen hämmästyttää se nopeus, millä Riia eilen painoi menemään! Ehkä siitä joskus on vastusta shelteillekin. Siis jos se vaan menee minikoirasta. Jos se mitataan mediksi, ei ole mitään mieltä kilpailla ainakaan mitenkään tavoitteellisesti. 

Ai niin, ja arvatkaa mitä! Riia karkasi keinulle kerran, kun en jättänyt sitä käskyn alle ja höpöttelin Minnan kanssa. Selkäni takana se otti vauhtia, ampaisi keinulle ja juuri kun käännyin, se odotti hienosti keinun laskeutumista. Kauhean moni muu ei varmaan ratkeaisi riemusta, kun koira karkaa jollekin esteelle, mutta minäpä biletin! Me ollaan niin yli keinukammosta!

2 kommenttia:

  1. Paljonko riia on korkea?

    VastaaPoista
  2. Ei sitä ole virallisesti mitattu, mutta mä saan kotimittauksella mittanauhalla eri tavoin mitattuna tuloksia 34,5 - 36 cm välillä.

    Erika

    VastaaPoista