torstai 10. elokuuta 2017

Syksy on täällä!

Syksy koitti ja sen mukana arki. Minä menin töihin ja sen kunniaksi Riia aloitti juoksut. Vähän kummallista, kun luulin, että ne oli toukokuussa... Mutta voihan se kierto heitelläkin ihan häränpyllyä nuorella koiralla. Ekaa kertaa elämässään Riia käyttää nyt myös housuja. Me harjoitellaan kaiken varuulta, jos joskus tulee tilanne, että tarvitsee käyttää. Lisäksi Riian vuodon määrän näkee nyt ihan konkreettisesti: se on lähes mitätöntä, mutta kuitenkin havaittavissa. Käyttämällä housuja, pystyy laskemaan myös vuotopäivien määrän, mikä on ehkä ihan hyödyllinen tieto. Housuissa ei ole ollut Riian mielestä enää mitään ihmeellistä ekan puolen tunnin jälkeen. Ne on Riialle ihan ok (kunhan ne vaan saadaan päälle). Mun mielestä vähän rasittavat, koska tuon koiran kaksoiskierrehäntä yhdistettynä pitkiin karvahapsuihin ja hännästään erittäin herkkään koiraan, housujen pukeminen ei ole mitään kauhean nopeaa ja kätevää hommaa. Vähän kuin kieputtaisi korkkiruuvia korkkiin! Ja siihen päälle ne karvat. Joita ei saa yhtään kiskaista. 


Tänä syksynä olisi tarkoitus tehdä Riiankin kanssa kaikenlaista. Parin viikon päästähän olisi Ähtärissä tokokoe, mutta se nyt luultavasti jää meiltä välistä, meidän treenikentälle kun ei saa juoksuisena edes mennä. Toki omalla kotipihalla voitaisiin kokeilla alo-liikkeet läpi ennen kuin ilmoaika ensiviikolla päättyy ja tehdä päätös sen mukaan, mutta en haluaisi mennä kokeeseen, jos tuntuu, ettei olla valmiita. Silloin joutuu jännittämään liikaa! Ja ai niin, eihän tokokokeeseen edes saa juoksuisena mennä, joten senkin puolesta joudutaan todennäköisesti jättämään väliin. Syksyllä on kuitenkin tulossa vielä kolme koetta Ilmajoella, joista yksi on mittelimestaruudet, jonne ainakin ollaan menossa. Kokeet olivat syyskuun, lokakuun ja marraskuun lopussa, joten aikaa treenata on hyvin. 


Ensi viikonloppuna on Seinäjoella ryhmänäyttely, jonne ollaan myös menossa. Mitteleitä on sinne tosi paljon (totta kai, meidän tuurilla) tulossa, joten mitään suuren suurta menestystä ei odoteta. Kunhan käydään. Riia olisi tarkoitus viedä syksyn aikana myös Sagin mittaustilaisuuteen hakemaan virallinen mittaustodistus kisauraa varten. Haaveena olisi vielä ennen lumien tuloa päästä kisaamaan, ehkä Lakkelle, ehkä Lagulle tai sitten mennään ihan Jatin kisoihin asti. Jatilla ainakin on kisoja pitkin vuotta ja halli on jo valmiiksi tuttu. Eikä Jyväskylä liian kaukana ole. 

Jostain syystä mua on alkanut kiinnostaa myös uudestaan rally. Jotenkin tuntuu, että Riia voisi olla jo kypsä avoimeen luokkaan siinäkin lajissa, koska se on saanut ehdottomasti enemmän kuuliaisuutta sitten niiden vuoden takaisten epäonnistuneiden parin avo-startin jälkeen. Pitää varmaan käydä kokeilemassa rataa. Meillähän vaan on ollut vähän ongelmana se, kun rallyssa radalla on niin paljon sitä seuraamista, niin se on rikkonut meidän seuraamista tokon puolella. Siksi täytyy ehkä kisata ensin rauhassa tokon avoimessa, ennen kuin menee sotkemaan sitä rallylla. 


Tällä viikolla ei olla päästy treenaamaan mitään juoksujen takia, eli edelliset treenit olivat tasan viikko sitten. Nyt jo tuntuu siltä, että pitäisi päästä tekemään jotain. Hienoa olisi, jos pääsisi opettelemaan jotain ihan uutta. Siksi myös nose voisi olla tulevaisuudessa - tai tulevana talvena - juttu, jota voitaisiin kokeilla. Olen varma, että Riia rakastaisi ko. lajia, joten ehkä sitä on ihan sen takia kokeiltava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti