perjantai 25. elokuuta 2017

Ääneen sanottu on puoliksi tehty

Alkuviikosta klikkasin Facebookissa jo "osallistun"-painiketta. Ensimmäinen askel. Seuraavan askeleen otin eilen treeneissä. Sanoin sen nimittäin ääneenkin ja peräti kahdesti: "Olen tosissani miettinyt, jos ilmoittaisin Riian marraskuun kisoihin." Nyt alkaa nimittäin agilitynkin suhteen olemaan jo sellainen olo, kuin tämän vuoden alkupuolella oli tokon kanssa: mulla ei ole enää mitään syytä olla ilmoittamattakaan. Varsinkaan, kun ajatus kisaamisesta enemmän innostaa kuin hirvittää. Riia tekee jo keppejä aivan hyvin osana rataa ja oma radanlukutaitoni on ottanut kesän aikana ainakin miljoona harppausta eteenpäin. Periaatteessa voisin mennä jo vaikka ennen marraskuutakin kokeilemaan, miksipä ei? Marraskuu valikoitui ajankohdaksi kuitenkin, koska se tapahtuma tuli vastaan Facen uutisvirrassa ja ne kisat järjestetään Seinäjoella. Pitäisi vaan vielä ottaa selvää, miten agilitykilpailuihin edes ilmoittaudutaan. 

Seinäjoella on ensi viikonloppuna kisat, jonne todennäköisesti vien Riian mitattavaksi. Näin saisin edes jotain viitteitä siitä, mihin kokoluokkaan ollaan menossa. Jännittää ja hirvittää, mutta vielä miljoona kertaa enemmän innostaa. Agility on kuitenkin vain ja ainoastaan hauskaa, ei ole mitään väliä sillä, miten rata loppujen lopuksi menee.


Pakko vielä hehkuttaa eilisiä treenejä: meillä oli viime viikonlopulta ykkösluokan kilpailurata treeneissä. Radalla oli kaikki mahdolliset esteet ja estetyypit, vain okseria lukuunottamatta. Meidän yhteistyö radalla oli 10+, Riian vauhti oli mieletön, se teki keinun ja kepit kuin vettä vaan ja parasta, siiteintä ja mahtavinta oli loppusuora, joka aukesi puomin jälkeen. Minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä juoksemaan koiran mukana, mutta eteenlähetys toimi kuin unelma molemmilla kierroksilla ja puomilta vapauduttuaan ja käskyn saatuaan rakas koirani paineli suoraa tietää maaliin. Ei meille kummallakaan kierroksella nollaa olisi tullut, mutta se ei enää ollut kiinni koiran taidoista vaan ihan vaan omista vajaaksi jääneistä ohjauksista. Tulokset oltaisiin kuitenkin kummaltakin radalta saatu, joten eiköhän ole korkea aika laittaa ilmoittautumisia vetämään. 

Kisaurahan on just paras alottaa tälleen talven kynnyksellä, vai kuinka? :D

2 kommenttia: