sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Punkiton kesä

Nyt kun syyskuu on saatu polkaistua hyvin käyntiin, voin kai jo julistaa, että meille vuoden 2017 kesä oli täysin punkiton! Tämä on erityisen ihanaa minun mielestäni, koska inhoan punkkeja melkein eniten maailmassa. Ja niiden poistaminen on kauheinta ikinä. Viime kesänä käytimme punkkien torjuntaan Bravectoa, mutta tänä keväänä minulle tuli tunne, etten minä halua laittaa koiraani mitään niin voimakkaita myrkkyjä. Tarinat Bravecton haittavaikutuksista kummittelivat mielessäni ja olivatpa ne tosia tai ei, minä en halunnut ottaa minkäänlaista riskiä. En muutenkaan kannata ylimääräistä lääkitsemistä, jos asiat on mahdollista hoitaa muulla tapaa. Siksi tein päätöksen olla antamatta Bravectoa tänä kesänä. 

Sen päätöksen tehtyäni yritin kuumeisesti miettiä, mikä olisi meille sopivin punkkientorjuntakeino. Kaikki kuulostivat kuitenkin yhtä huonoilta: niin pannat kuin lioksetkin. Niinpä minä päätin, että tänä kesänä mennään myrkyittä ja ostin Mustista ja Mirristä suihkutettavaa Symppis-karkoitetta, joka on täysin luonnonmukainen tuote ilman myrkkyjä. Tällä tuotteella me selvittiin koko kesä. Kovin ahkerasti sitä ei tullut edes suihkuteltua, mutta aina silloin, kun tiesi, että olemme menossa lenkille rannalle ja pelloille, jossa voisi mahdollisesti punkkeja lymyillä. Kesän punkkisaldo kuitenkin tosiaan pyöreä nolla! Sitä en tiedä, toimiko Symppis-karkote vai eikö täällä Pohjanmaalla sitten ollut punkkeja tänä vuonna. Mutta tämän saman karkoitteen voimalla pyritään varmasti selviämään jatkossakin kesäkuukaudet.


1 kommentti:

  1. En nyt tarkkaan tiedä, missä asutte, eikä sillä väliäkään, mutta Seinäjoella ja Lapualla asuvat koiratuttavani eivät ainakaan käytä koirillaan mitään punkkimyrkkyjä, koska punkkeja on alueella on niin vähän. Itse asuin aikanaan muutaman vuoden Kauhavalla ja sieltäkään ei koiriin ainuttakaan punkkia tarttunut. Sen sijaan Isossakyrössä koiriin on tullut muutama punkki per kesä.

    VastaaPoista