sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Loppuvuoden suunnitelmat

Mä olen koko ajan ihan superinnoissani kaikesta, mitä olen keksinyt koirien parissa touhuta. Mulla on ollut kolme viikonloppua jo putkeen koirajuttuja, eikä loppua näy: ensi viikolla olisi tiedossa mölliaksaa. Tälle syksylle olin alustavasti suunnitellut myös virallissa agikisoissa starttaamisen, mutta hyppykorkeuksien nousemisen takia saattaa se venyä ainakin talvelle. Riian kanssa kun on treenattu niillä minikorkeuksilla aina. Mölleihin aion kuitenkin ehdottomasti osallistua, nyt kun on niidenkin saralla vauhtiin päästy. 


Luvassa tälle syksylle on myös ainakin yhdet tokokokeet: mittelimestaruudet, joihin ilmoittauduinkin tänään, vaikka avo-luokan paketti ei kasassa vielä olekaan. Olen kuitenkin noiden pippaloiden järjestäjä, joten totta kai sitä oli varmistettava, että sieltä osallistujaluettelosta löytyy ainakin yksi mitteli. Muitakin hyviä tokokokeita olisi, joihin olisi kiva mennä, mutta katsotaan nyt. Ehkä me tähdätään vain noihin yksiin ja treenaillaan hyvällä mielellä, eikä verenmaku suussa.


Näyttelyihinkin houkuttelisi vielä viedä ja Tampereella olisikin Hauhau Dogshow marraskuun lopulla. Siellä olisi irlantilainen tuomari ja olisi ihan kiva kuulla sen maalaisen mielipide Riiasta. Mutta pelkään vaan, että sille ehtii iskeä karvanlähtö tässä ennen marraskuuta vielä, joten täytyy miettiä. Kolme päivää aikaa päättää!

Tällä hetkellä tuntuu myös siltä, että olisi hauska antaa rallyilylle taas mahdollisuus, varsinkin, jos ei saada avoliikkeitä tokossa hyvään kuosiin ennen talven tuloa. Riia voisi olla henkisesti kehittynyt jo niin paljon, että selättäisi jo houkutuksenkin. Kovasti pitäisi vaan seuraamista sen kanssa vahvistaa! 


Me olemme Riian kanssa myös temppuilleet tosi paljon kotipihalla ja salainen haaveeni on käydä testaamassa myös koiratanssia helmikuun kisoissa Vantaalla tai jopa jo joulukuun kisoissa Ylöjärvellä, joten tuleva syksy varmaan treenaillaan hyvällä mielellä sitäkin.

Me treenataan näillä näkymin ainakin agilityä viikoittain talven ylikin, mutta tokotreenimahdollisuudet talven aikana ovat vielä toistaiseksi arvoitus. Alan omien treenien lisäksi myös kouluttamaan agilityä Lakkella. Sitäkin odotan tosi innolla, kiva päästä pitkästä aikaa kouluttamaan!

Treenailujen ja kisailuiden lisäksi me pidetään Riian kehosta huolta hieronnoilla. Riialle on seuraava aika jo varattuna parin viikon päähän ja uskallanpa veikata, että seuraavakin saadaan varata heti perään. Koitan myös löytää Riialle jonkun joukkotarkkitilaisuuden, jossa päästäisiin kuvauttamaan sen luusto. Se on nyt entistä tärkeämpää, kun kisataankin mediluokassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti