torstai 19. tammikuuta 2017

Miten menee agilitytreenit?

En olekaan hetkeen muistanut päivitellä meidän treeneistä mitään, joten tässä tulee joulutauon jälkeiset treenit tiivistettynä! Viime viikolla treenattiin takaakiertoja ja siinä samalla oli puomi tokaa kertaa meidän treeneissä osana rataa. Ratapiirros näytti tältä:


Riia osasi tosi näppärästi takaakierrot. Se tietää mitä tarkoittaa "takaa" ja pystyn todistetusti lähettämään sen hyvinkin kaukaa takaakiertoon, jonka se myös suorittaa kunnialla loppuun asti, vaikka itse juoksisin jo toiseen suuntaan. Puomikin sujuu jo tosi hienosti osana rataa. Vähän sillä on hakusessa oikea kohta, johon pysähdytään (2 on - 2 off menetelmällä ollaan siis opetettu kontaktit), mutta silti puomin suorittaminen on aika täydellisen varmaa, sillä se hidastaa loppua kohti kyllä ja osuu kontaktipinnalle. Pitää vaan vahvistaa vielä sitä, että se oikea paikka on etutassut maassa, eikä satunnaisesti vaan jossain siinä loppupäässä. Näin ehkä saan siihen nopeuttakin vielä, kun se oppii hahmottamaan, missä kohtaa se pysähdys tehdään.

Valitettava havainto näistä treeneistä oli vaan se, että kontaktit on Riialle aivan ylivoimainen juttu radalla. Nimittäin kun lopputunnista harjoiteltiin putkikulmia juurikin tuohon puomin päähän, niin joka lähetyksellä se juoksi sinne kontaktipinnalle ensin putken sijasta. Varmasti osasyynä oli myös hyvin samankaltaiset käskyt, eli "puomi" ja "putki", joita se ei ehkä erota toisistaan ja saimmekin nyt tehtäväksi sitten vaihtaa toinen käsky johonkin toiseen. Mutta luulen, että se olisi juossut kontaktille kokeilemaan, vaikka mun putkisana olisi ollut "siskonmakkarasoppa." Se vaan rakastaa kontakteja, koska niistä saa herkkuja!

Tällä viikolla harjoittelimme jaakotusta, joka oli meille ihan uusi ohjaustekniikka. Lisäksi teemana oli A-este radalla ihan ekaa kertaa sekä loppusuora. Radalla oli myös muuri ja rengas, joita ollaan tehty radalla aika vähän myöskin. Ratapiirros näytti tältä:

Elikkä numeroituna oli ainoastaan nuo hypyt, joille sai tehdä niitä jaakotuksia tai olla tekemättä, ihan oman tason mukaan. Loppusuorana toimi vasen reuna ja oikeassa reunassa oli A-este, jos halusi sitä kokeilla. Ekalla kierroksella tehtiin Riian kanssa tuota hyppysokkeloa ja kokeiltiin jaakotuksia, mutta tekniikka oli tosiaan meille ihan uusi, joten ei onnistunut kovin hyvin. Riia ryösti helposti vaan seuraavalle näkyvälle hypylle, vaikka ihan oma vikani se oli, kun en ohjannut tarpeeksi selkeästi ja tiukasti. Meidän kouluttaja on sanonut ja sanoi nytkin, että minun pitäisi olla Riialle tiukempi. Täytyy muistaa jatkossa.

Toisella kierroksella tehtiin niin, että lähdettiin tuosta oikean alakulman hypystä liikkeelle, otettiin A (ekaa kertaa osana rataa), hyppy nro. 1 ja takaakiertona hyppy nro. 6 ja sitten loppusuorapätkä. Tämä harjoitus meni loistavasti! Riia meni kovalla vauhdilla A:lle ja pysähtyi hienosti määrättyyn kohtaan. Takaakierron kun vaan ohjaa selvästi, eli pistää ne tossunkärjet oikeaan suuntaan, niin Riia kyllä hoitaa homman kotiin. Ja oon niin ylpeä, kuinka hyvin ollaan saatu treenattua eteenlähetys! Riialle kun vaan hihkaisee sanan "eteen" niin se ampaisee ihan täysillä ja suorittaa eteen tulevat esteet ihan ongelmitta! Oli superihana huomata, että muuri menee kuin vettä vaan myös osana rataa ja jopa renkaaseen se tähtäsi suoraa keskelle, vaikka viime kerralla kun rengas oli (ekaa kertaa) radalla, Riia ei suorittanut sitä mitenkään varmasti, vaan saattoi juosta ohi tai ali.

Hyvin ollaan taas edistytty ja koko ajan opitaan lisää. Pitäisi käydä vaan enemmän itekseen treenaamassa, mutta kun mä en meinaa tarjeta tuolla Jattilassa. Eilen siellä hallissa oli kyllä vaan -2 astetta pakkasta, mutta kyllä siinä meinaa sormet ja varpaat jäätyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti