keskiviikko 29. elokuuta 2018

Pentupäiväkirjat osa 4.

Veelan kanssa puuhaillaan tällä hetkellä melko paljon erilaisia juttuja. Näyttelykurssin tunneilla ollaan keskitytty siihen, että pöytä ei olisi enää kauhistus, vaan ihan mukava juttu ja lisäksi ollaan hienosti edetty ravissa ja esiintymisessä. Vieraan koskettamisen sietäminen on vielä työn alla. Suurimmaksi osaksi Veela sietää sitä ja hampaiden katsominen on ihan ok. Liiallinen tunkeileminen ja erityisesti takapään koskettaminen on kuitenkin epämiellyttävää ja sitä me joudutaan harjoittelemaan vielä kovasti. 


Tokoiltu me ollaan omalla kotipihalla ja Sporttirakin nettivalmennuksen avustamana. Kurssia on nyt takana noin viikko, mutta ollaan saatu hyviä vinkkejä pennun kouluttamiseen. Veelalla alkaa olemaan jo hyvät pohjat alokasluokkaa varten. 

Rallytoko-kurssi jatkuu ja siellä ollaan päästy tekemään jo lyhyttä radan pätkää. Toki seuraaminen  menee vielä aivan täysin namin kanssa, mutta erilaiset käännökset, eteen istuminen ja asennonvaihdokset menevät jo hyvin ilmankin. 


Agilityssä Veelan kanssa ollaan harjoiteltu eteenlähetystä ja mutkaputkea. Veela on kyllä hauska kaveri agilitykentillä, koska myös siellä se elää TÄYSILLÄ, mutta on samaan aikaan kuitenkin tosi kuuliainen. Se on pikku sähikäinen, joka on liukas kuin saippua ja pysyy hanskassa vain juuri ja juuri. 

Treenejä Veelalla on tällä hetkellä kodin ulkopuolella 2 - 3 viikossa. Siihen päälle tehdään tokoa kotona melkein joka päivä vähän. Nyt, kun olen saanut Veelalle jo melko hyvät pohjat tehtyä, on sen kanssa toimiminen jo yllättävän kivaa. Vaikka minä en tosiaankaan ole mikään pentuajan fani, niin kyllä tämä aika vaan on tosi palkitsevaa, kun koira oppii niin paljon tosi nopeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti