torstai 9. elokuuta 2018

Pentupäiväkirjat osa 2.

Viime sunnuntaina otin itseäni niskasta kiinni ja lähdin koirien kanssa agilitykentälle. Sään piti olla vähän viileämpi, mutta olin kyllä kentällä tosi huonoon aikaan, koska sinne paahtoi aurinko aivan täydeltä taivaalta eikä missään ollut varjon varjoa. Varaamani puolitoista tuntia kutistui siis tunniksi (lämmittelyineen, jäähdyttelyineen ja radan rakennuksineen) eli treeni itsessään oli tosi minimaalinen, mutta pääsimmepähän jotain tekemään! Riia ei yllättäen jaksanut tehdä oikeen kunnolla mitään, joten otin sen kanssa kahdesti kepit, vähän juoksupuomia sekä takaakiertoa, mutta pääasia minulla tuona päivänä olikin päästä tekemään Veelan kanssa.


Veelan kanssa ollaan harjoiteltu takaakiertoa aika paljon. Mulla on kotona vielä aivan keskeneräiset, itse tehdyt siivekkeet, joissa ei ole vielä kannakkeitakaan, mutta mitäpä niillä pennun kanssa edes tekisi. Olemme niillä harjoitelleet hypyn tarjoamista ja takaakiertoja kotona ja nyt päästiin testaamaan niitä ihan oikeilla siivikkeillä. Hyvin pelitti! Ja Veelalla on kyllä ihana asenne tekemiseen. Se on napannut hyvin kiinni hypyn tarjoamisen ideasta, vaikka jonkun verran se yrittää vielä oikaista eikä ihan 100 prosenttisesti hahmota, että siivekkeiden välistä meneminen on se pointti.

Tein Veelan kanssa ekaa kertaa myös lähtöharjoituksia, mutta se oli kyllä ehkä vähän turhanpäiväistä, koska se lähti siitä niin usein valumaan. Täytyy tuota paikallaoloharjoitusta tehdä erikseen vielä vähän rauhallisemmassa paikassa ja harjoitella sen sijaan useamman esteen sarjaa niin, että joku pitää sitä lähdössä kiinni. 


Hommasin Veelalle viime viikolla Mustista ja Mirristä ihanan, pitkävartisen lelun, jonka perässä se tykkää juosta. Harjoittelimme sen lelun avulla myös lelulle juoksemista. Pitkävartinen lelu onkin siitä hyvä, että kerkeän nappaamaan sen päästä kiinni ennen kuin Veela pääsee sen kanssa karkuun. Se rakastaa uutta leluaan ja siinä roikkumista. Aksakentällä on tuollaisella pitkävartisella helppo palkata, koska sen kanssa voi itsekin lähteä juoksemaan ja koira joutuu juoksemaan lelun kiinni! Veelalla todella on kunnon tappoasenne tuota lelua kohtaan!

Meidän seura järjestää muuten sittenkin pennuille alkeiskurssin agilitystä, joten pääsemme kuin pääsemmekin tekemään hyvät pohjat Veelalle agilityyn vielä ennen hallikauden alkua! Kurssi alkaakin jo ensi viikolla, eli kaikki kääntyi sittenkin parhain päin!
2 kommenttia:

  1. Veela näyttää isolta! Onko vielä paljon kokoeroa Riiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttääkin, etenkin näissä kuvissa! Säkäkorkeuseroa niillä on vielä melko paljon. En ole mitannut, mutta arvioisin, että selvästi yli viisi, mutta alle kymmenen. Veelan säkä voisi tällä hetkellä olla jotain 30 paikkeilla. Painoa Veelalla on aika tasan 5 kiloa, Riia painaa noin kahdeksan.

      Poista