sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Tässä on Veela





Nyt on sopiva aika julkistaa blogissakin Veelan olemassaolo. Kävimme nimittäin lauantaina sitä ensimmäistä kertaa katsomassa. Veela vaikutti persoonaltaan oikein sopivalta Riian kaveriksi: energinen, reipas ja tasapainoinen pieni mittelin alku. Veela on tällä hetkellä neljä viikkoa ja kolme päivää, eli se kotiutuu meille kesäkuun ensimmäinen viikonloppu. Veela tulee Talvitassun kennelistä Kuopiosta. Koko nimen paljastan sitten, kun rekisteripaperit on olemassa. Veela on väriltään vaalea kerma, eli Riiaa paljon vaaleampi, lähes valkoinen.

Veelan varalta suunnitelmissa on kesän aikana kaikki mahdolliset pentukoulut sekä sitten loppukesästä, syksyllä ja alkutalvella pentunäyttelyt. Ennen kaikkea tulemme tähtäämään alusta asti agilitykentille. Vaikka ihan varmasti treenaamme tokoakin kilpailuihin tähtäävästi siinä samalla, niin tämän kaverin, toisin kuin Riian kanssa, aion aloittaa heti pennusta lähtien agilityyn tähtäävän harjoittelun. Riia on hyvä ja tasainen agilitykoira, mutta harmillisesti tuskin koskaan mikään arvokisamitalisti, sillä kun ei vauhtia ihan huippuaikoihin saakka ole ja lisäksi sitä hidastaa vielä sekin, että se on niin niukin naukin medi. Veelasta on hyvät mahdollisuudet kasvaa minikokoinen koira, mutta mikäli se mediksi asti kasvaa, niin senkin kanssa tehdään sitten se, mihin pystytään suurempien koirien joukossa. Niin kuin tietenkin yhä Riiankin kanssa. Veelan lopulliset tavoitteet  kussakin lajissa näkee sitten vielä tarkemnmin myöhemmin. Ennen kaikkea Veela, kuten Riiakin, tulee kuitenkin olemaan meille rakas kotikoira, joka tulee joka tapauksessa olemaan meille maailman paras Veela. 

Blogin sekä instatilin nimet tulevat totta kai Veelan tulon myötä muuttumaan. Olen lähes satavarmasti tehnyt päätöksen, että nimeksi muuttuu Riia ja Veela, mutta jos jollakin on ehdotuksia uudesta nimestä, niin kuulen totta kai mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti