sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Seinäjoki RN 13.5.2018

Järkyttävän helteinen näyttelypäivä osui tälle kertaa kohdalle ja se vaikutti heti selvästi koiran viretilaan. Riiaa kiinnosti kuin kilo kärpäsiä ja se näkyi esiintymisessäkin: oli työn ja tuskan takana saada sen häntä pysymään ylhäällä koko kehän ajan. Korvatkin sojottivat minne sattuu, koska koiraa ei oikeasti vain kerta kaikkiaan kiinnostanut. Tulokseksi tänään kuitenkin ERI oikein hyvällä arvostelulla tiukalta tuomarilta, Riitta Lehtovaaralta:

"Erinomaista tyyppiä. Feminiininen narttu, joka rungoltaan voisi olla lyhyempi. Otsa saisi kaartua paremmin. Kauniit silmät, hieman haja(?)-asentoiset korvat. Hyvä ylälinja. Hieman alas kiinnittynyt häntä, riittävä runko. Suorat etukulmaukset, riittävän kulmautunut takaosa. Oikea karvanlaatu. Turkki hieman niukka. Oikeat liikkeet." 


Vaikka ehkä pitäisi olla ERIin tyytyväinen, varsinkin, kun tuomari oli kuulemma tiukka eikä siellä tosiaan mitään pelkkiä erejä jaeltu, vaan ihan H:sta alkaen mitä vain, olen silti hieman pettynyt, ettei saatu SA:ta ja tilaisuutta kilpailla sertistä. Jotenkin turhauttavaa, kun Riiahan nyt on pääasiassa saanut  näyttelyistä arvosanan ERI ja pariin otteeseen jopa sen SA:n, eli koko ajan ikään kuin pidetään yllä toivetta siitä, että niitä sertejäkin voisi jossain vaiheessa tulla. Sílti joka kerta sen sertin saaminen jää yhtä kauas. 

No varmaan me tulemme jatkamaan tällä tasaisella 2 - 3 näyttelyn vuosivauhdilla sertien metsästystä. Jospa Riia sitten vaikka vetskuluokassa valioituisi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti