maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kolmannet aksakisat

Eilen me startattiin agilitykisoissa kolmannen kerran. Tuomarina tällä kertaa toimi Esa Muotka. Radat eivät missään nimessä olleet helpoimmasta päästä, vaan kuulin eräänkin kokeneemman kilpailijan toteavan ratojen olevan "vaikeahkon kakkosluokan radan tasoa." Sen lisäksi, että radat vaativat teknisempää osaamista, oli Muotka laskenut niihin tosi tiukan ihanneajan. Kukaan mini- tai mediluokissa ei saanut nollarataa. Ja meidän yksi treenikaveri, salamannopea kääpiöpinserikin, sai yliaikaa muuten puhtaalta radalta. Se kertoo jo paljon kaikille ko. koiran tunteville. Jos sekin saa yliaikaa, niin radan suorittaminen ihanneajan puitteissa on lähes mahdotonta. Se on mielestäni vähän väärin, koska joillekin tuokin kerta radalla oli se ensimmäinen. Aika karu aloitus agilityuralle. Olisi voinut mielestäni edes yksi rata kolmesta olla helpompi...

Minulle ja Riialle tekniset radat kuitenkin sopivat hyvin, koska Riia on niin hyvin hallinnassa ja tulee ohjauksiin. Ne ainoat virheet, mitä kahdelta ekalta radalta saimme, tulivatkin yllättäen taas kepeiltä. Mutta tällä kertaa se ei jäänyt niin paljoa harmittamaan, koska ekalla radalla kepit olisivat menneet oikein, jos minulla olisi siinä vaiheessa (radan tokavika este pitkän suoran jälkeen) kulkenut vielä henki ja olisin jaksanut kannustaa koiran loppuun asti. Ja tokalla radalla kepit olisivat menneet putkeen, jos olisin ohjannut niille rauhallisemmin. Tokalla radalla ne olivat nimittäin toisiksi ensimmäisenä esteenä radalla, joten sijainti oli vaikea, kun koira piti saada suoraan alkuvauhdeista kepeille. Vikalla radalla kepit taisivat mennä nappiin, mutta oma kunto oli jo loppunut ja olin ehkä henkisestikin jo luovuttanut, joten en jaksanut ohjata Riiaa enää loppuradasta kunnolla ja se suoritti peräti kolme estettä väärin. Kolmas rata oli nimittäin ihan supervaikea ykkösluokan radaksi. Noiden ratavirheiden lisäksi saimme toki paljon aikavirheitä. 

Joka tapauksessa noilla kahdella (huonolla) tuloksellamme pääsimme palkintopalleille: ekalla radalla ekoiksi ja tokalla tokiksi. Saimme kotiin viemisiksi kaksi pussia puruluita, kaksi lelua sekä kaksi ilmaista starttia. Palkintopallilla tuomari totesi meille, että olisimme me voineet yhden nollankin tehdä. No niin oltaisiin! Mutta ehkä ensi kerralla sitten.




Voittajan on helppo hymyillä.

Meidän treeniporukka starttasi kokonaisuudessaan radoilla! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti