tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kurkataanpa VOI-luokkaan

Tein aikoinaan samanlaisen postauksen avo-luokastakin, joten pakkohan se on tehdä VOIstakin. Tämä helpottaa myös itseä hahmottamaan, sitä, mitä kaikkea meillä on vielä treenattavana.1. Paikalla makaaminen 2 minuuttia
Tässä meillä on treenattavaa oikeastaan ainoastaan siinä, että minä voisin mennä näkösuojan taakse. Ollaan Riian kanssa sitä jonkin verran tehty ja niin kauan se on sille ok, kun se tietää, missä minä olen. Mutta jos häivyn jonnekin nurkan taakse (tai entisen treenihallin yläkertaan) se saa paniikki kohtauksen. Ei se mihinkään vieläkään nousee, mutta haukkuu hädissään. Ja totta kai tähän lisätään vielä liikkurin tekemät häiriöt. Näkösuojassa + häirittynä me ei olla ikinä treenattu. 

2. Seuraaminen
Meidän on treenattava vielä aika paljon suoraa peruuttamista. Ja tietenkin seuraamista ylipäätään. Voittajaluokassa seuraaminen on varmasti jo paljon pitempi pätkä kuin alemmissa luokissa. Onneksi kerroin on kuitenkin vain 2. 

3. Seisominen ja/tai istuminen ja/tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Tässä ei pitäisi olla mitään ongelmia.


4. Luoksetulo
Voittajaluokassa koira täytyy pysäyttää seisovaan asentoon puolivälissä luoksetuloa. Riia osaa pysäytyksen tosi hyvin, mutta menee hirveän helposti istumaan, koska olemme harjoitelleet sitä. Täytyy siis vahvistaa tosi paljon sitä seisovaa asentoa. Sekä sitä, että sieltä pysäytyksestä tullaan lujaa sivulle. 

5. Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo
Tässä ei ole kummempia ongelmia. Liikkeen alkuhan on käytännössä ruutu. Sieltä sitten pitää vain kutsua koira seuraamiseen. Riian kanssa ollaan tätä pari kertaa tehty ja se on sille vielä hämmennyksen ja ihmetyksen aihe eikä se oikein uskalla sieltä heti lähteä tulemaan. Mutta vaatii vain toistoja!


6. Ohjattu noutaminen
Tätä ei olla koskaan ihan täydellisenä liikkeenä tehty, mutta pienen, muutaman askeleen seuraamisen kera kyllä. Eikä tässä ole mitään ongelmaa, sujuu niin kuin pitääkin. Nyt pitää vaan pidentää seuraamista.

7. Tunnistusnouto
Tässä ollaan ihan alkeissa vielä. Riialla ei ole mitään hajua siitä, mikä se kapula on, joka sen pitää tuoda. Ollaan harjoiteltu yhden kapulan etsimistä ja se kyllä toimii, mutta heti, kun siihen lisää ne toiset kapulat, Riia ei enää tajua. Ne pitäisikin varmaan lisätä jotenkin yksi kerrallaan ja vielä vahvistaa sen oikean kapulan nostamista. 

8. Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten
Olemme siinä vaiheessa, että metallikapulan voi tuoda juuri ja juuri perusasentoon, mutta missään nimessä esteen yli se suussa ei pääse hyppäämään. Jatkamme siis harjoituksia.

9. Kauko-ohjaus
Riia osaa kaikki asennot kaukoista, mutta kymmenen metrin matka on tosi pitkä. Ei olla varmaan niin kaukaa tehty.

Loppujen lopuksi sitä treenaamista ei niin kovin paljoa olekaan. En malta odottaa sitä, että hallitaan kokonaisia liikkeitä. Nämä ovat niin makeita, kun ne osaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti