perjantai 23. maaliskuuta 2018

3 v.

Tänään Riia täyttää kokonaiset kolme vuotta!

Syndesankari harjoittelee tunnistusnoutoa.
Kolme vuotta tuntuu samaan aikaan vähältä ja paljolta. Vähältä, koska tuntuu, että me olemme tehneet ja kokoneet jo niin paljon. Mitä kaikkea voikaan olla edessä! Paljolta ja haikealta kuitenkin samaan aikaan. Pentu- ja nuoruusvuodet ovat nyt todella takana päin ja Riia on oikeasti ihan aikuinen koira. Vielä toki nuori aikuinen, mutta ei enää kauaa. Ensi vuonna se on jo neljä. Koira parhaassa iässä edelleen totta kai, muttei nyt varsinaisesti enää mikään nuori. 

Mutta onnellinen saa olla tuosta koirasta. Se on 3 vuotta, täysin terve ja luonteeltansa silkkaa kultaa. Ja mitä kaikkea sen kanssa on jo nyt saanut kokea ja mitä kaikkea tulemme vielä kokemaankaan!
Kolmen vuoden aikana Riia on esimerkiksi:

Startannut viisi kertaa rally-tokossa. Kerännyt kolme alokasluokan tulosta ja koulutustunnuksen sieltä. Lisäksi käynyt kaksi kertaa sössimässä avoimen luokan kokeen sortuen houkutuksiin radalla ja radan ulkopuolella. Paras muisto rallyilystä on ekasta kokeesta, kun maanantaina kävimme tekemässä ekaa kertaa rallyrataa ja lauantaina saimme kokeessa 92 pistettä. Koe oli ensimmäinen virallinen kilpailuni minkään koiran kanssa missään lajissa, eikä homma olisi voinut paremmin lähteä liikkeelle.

Käynyt viisi kertaa tokokokeessa. Saanut kolme ykköstä alokasluokasta ja siten koulutustunnuksen myös sieltä. Kaksi kertaa käyty avoimessa luokassa, joista toisesta nolla ja toisesta kolmostulos. Paras muisto tokokokeista on viimeinen aloykkönen kauniina kevätpäivänä silloisessa kotihallissamme. Tuomari oli ollut tiukka ja olimme luokan loppupäässä. Hallin katostakin putoili yhtenään kosteudessa tiivistyneitä vesipisaroita kentälle, eli olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset. Vedimme kuitenkin kokeesta kovat pisteet 182 ja olimme luokan kakkosia. Muistoksi saimme hienon ruusukkeen. 

Olemme käyneet seitsemän kertaa näyttelyissä, joista parhaimpina saavutuksina ROP pentu Jyväskylän näyttelyssä sekä SA:t Korpilahden ja Seinäjoen ryhmiksistä. Parhaimpana muistona Tampere KV, jossa olimme edustamassa kasvattajaryhmässäkin ja olimme ryhmänä ROP 3. 

Riia on startannut kaksi kertaa agilitykilpailuissa ja nappasi ekoista agilitykisoistaan LUVAn viime tammikuussa.

Vuonna 2016 Riia osallistui mittelien rally-tokomestaruuksiin ja oli alokasluokan kolmas. 

Riia on tällä hetkellä hallitseva tokon rotumestari.

Lisäksi viime viikonloppuna Riia palkittiin paikallisen koirayhdistyksen vuoden tokokoirana. 

Mitähän kaikkea elämä tuokaan vielä tullessaan...

5 kommenttia: