tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kuulumisia korvesta

Me olemme asuneet nyt reilun kuukauden, melkein puolitoista täällä maalla. Ainakin toistaiseksi ollaan viihdytty. Riia on kotiutunut nyt jo ihan hyvin, enää se ei hauku ihan jokaikiselle rasahdukselle talossa. Se on tajunnut myös, ettei täälläkään tarvitse haukkua satunnaisille vastaantulijoille lenkeillä (joku tulee vastaan ehkä kerran viikossa ja tämä meinasi olla alkuun Riialle shokki) ja se pääsee kävelemään lenkillä lehmien ohi haukkumatta jo melkein joka kerta. Se nauttii aivan kauheasti uimisesta ja irtijuoksemisesta, joista molemmista se pääsee nauttimaan päivittäin. Yritin yksi päivä muuten lähteä veneilemään sen kanssa, mutta se sai kauheat hepulit veneessä ja hyppi laidan yli ja takaisin, laidan yli ja takaisin... Onneksi oltiin ihan rannassa lähdössä vasta eikä keskellä järveä :D Pitää varmaan ostaa sille pelastusliivit ja totuttaa se rauhassa veneilyyn. 

Väsynyt, mutta onnellinen uimamaisteri.
Meidän tokoporukka on ihana ja treenataan suunnilleen kerran viikossa. Ihmiset on tosi mukavia ja koirat taitavia. Suunnitellaan toisen koirakon kanssa elokuun loppupuolella kokeeseen menemistä Ähtäriin. Mä en ole kuitenkaan siitä ihan varma vielä, koska Riian kanssa ollaan otettu motivaation suhteen aika paljon takapakkia merkinkierrossa. Yritän sitä kovasti treenata, mutta ehkä olisi parempi olla vähän aikaa treenamatta. Merkin kierto on Riian mielestä vain yksinkertaisesti typerä juttu eikä se edes halua löytää sitä merkkiä, jos ei aluksi tehdä pari kertaa lyhyeltä matkalta. Onhan tässä toki 1,5 kk aikaa, mutta katsotaan nyt. Ruutu on meillä jo ihan ok. Ei se keskelle mene, mutta nauhojen sisäpuolelle kuitenkin ja se on pääasia. Seuraaminen meillä menee miten menee edelleen, mutta en jaksaisi siitä nipottaa. Eikä me seuraamista koskaan juuri tehdäkään, mitä nyt vähän peruuttamista ja käännöksiä sekä perusasentoa. Jäävät liikkeet taas ovat meillä nyt kasassa ja täydellisessä paketissa. Nyt pitää olla vähän aikaa treenamatta niitäkin, niin ei mene rikki tai sammu moti koiralta. 


Aksan kanssa meillä on käynyt niin, että treenejä on jo vähän liiakseenkin. Liityin mukaan Lakken toimintaan ja siellä me päästiinkin heti treeniryhmään mukaan. Treenit alkavat nyt tällä viikolla torstaina. Myös keskiviikkoisin treenaillaan Mäyryssä. Niitä treenejä on jäljellä ehkä neljä viikkoa enää, eli seuraavan kuukauden meillä onkin siis aksatreenit kahdesti viikossa. 

Kepeissä me ollaankin menty aika paljon eteenpäin sen jälkeen, kun sain teiltä lukijoilta vinkin harjoitella sisäänmenoa kahdella kepillä. Se oikeasti toimii! Ollaan viime viikko harjoiteltu ihan kotipihassa sitä ja menty jo ihan vauhdistakin sisälle oikealta puolelta. Toissapäivänä mulla oli ekaa kertaa kuuden kepin sarja ja taisi se kaikilla toistoilla mennä oikeaan väliin, jopa hypyn takaa ja vauhdilla! Eli kiitos kauheasti siitä vinkistä harjoitella keppien sisäänmenoa 2 x 2 -menetelmää soveltaen - ei huono ollenkaan!


Koska tällä hetkellä treenaillaan aika paljon, olen ottanut sydämenasiakseni koiran kehonhuollon. Olen mennyt tunnollisesti noin puoli tuntia ennen aksatreenejä paikalle ja käynyt koiran kanssa kävelemässä ja juoksemassa ensin parikymmentä minuuttia, minkä jälkeen olen tehnyt vielä kentän laidalla pyörityksiä, syvien lihasten harjoituksia sekä pikaisia venytyksiä. Mäyryssä on aksakentän ympärillä hyvät lenkkimaastot, joten treenien jälkeen olen vielä kiertänyt metsälenkkikierroksen, joka kestää noin puoli tuntia tai 40 minuuttia, jos annan Riian kunnolla nollata, eli haistella. Lisäksi pidän Riian kanssa totaalilepopäiviä viikossa ainaki pari siten, että kierrän sen kanssa normilenkit sen omassa tahdissa. Eli tosi hitaasti. Tällöin se saa aikaa lempparipuuhalleen, eli haistelulle ja se pääsee kunnolla rentoutumaan. Lepopäivinä ei myöskään tehdä edes kotipihatreenejä. Vapaana se saa kyllä pihassa juosta silti, jos ja kun haluaa, sekä uimassa käydä. Treenipäivinä lisäksi vielä illalla telkkaria katsoessa olen hieronut ja venytellyt sen läpi. 

Pakko vielä sanoa yhdestä hauskasta jutusta, nimittäin hintaeroista Etelä-Pohjanmaa vs. Jyväskylä. Mäyryn agilityvalmennus, jota pitää jopa maajoukkueessa aikoinaan kisannut Miia ja joka kestää muistaakseni kuusi viikkoa, maksaa 80 euroa. Jyväskylässä kuukauden agilityvalmennus (4 kertaa) maksoi 84 e. Kuuden kerran kurssi 80 - 110 riippuen siitä, kenen järjestämä se oli (koirakoulu vai yhdistys). Jatilla jaksomaksu oli 220 e ja sisälsi puolen vuoden treenit. Lakkella kolmen kuukauden treenit on 25 euroa, eli puolen vuoden treenit on 50 e. VIISIKYMMENTÄ. Jatilla hintaan sisältyi omatoimitreenimahdollisuus, mutta Lakkellakin sen saa, kun maksaa 30 euroa ekstraa. Eli puolen vuoden treenit ja treenioikeus Lakkella on 110 euroa. Puolet vähemmän kuin Jatilla, mutta samat edut ja velvollisuudet. En tajua, miten voi olla noin halpaa, mutta onneksi näin päin!


2 kommenttia:

  1. On kyllä varsin kohtuullinen hintataso siellä, kelpaisi! :D Onko Lakkella oma halli? Se tekee tietysti paljon, varsinkin pienelle seuralle halliajan vuokraaminen ulkopuolelta voi tulla hyvinkin halvaksi hallin rakennuttamiseen verrattuna.

    VastaaPoista
  2. Lakke vuokraa hallin aina talveksi, eli omaa ei ole, mutta onneksi sisätreenimahdollisuus kuitenkin!:)

    Erika

    VastaaPoista