tiistai 27. syyskuuta 2016

Viikonlopun rallykisat

Viime viikonloppuna oli tosiaan lauantaina ja sunnuntaina Keski-Suomen kennelkerhon järjestämät tuplarallykisat, jonne oltiin ilmoittauduttu molemmille päiville. Menin lauantaina kisoihin jännityksen sekaisissa fiiliksissä, viime viikonlopun epäonnistuminen mielessäni ja toivoin, ettei siellä olisi houkutusta. Paikalle päästyämme tsekkasin radan eikä siellä tosiaan ollut houkutusta ja muutenkin se vaikutti oikein kivalta. Riia vaan ei ollut lämmitellessämme yhtään minulla mukana tunnetasolla, teki kyllä mitä pyydettiin, mutta välissä säntäsi haukkumaan kaikki ja kaikkia  niin pitkälle, kuin remmi vain yltäsi.

Starttasimme radan ja pääsimme ekalle kyltille: 360 astetta vasempaan. Riia säntäsi suoraa ulos kehästä takanamme haukkumaan takanamme istuvaa ajanottajaa. Hylkäys. Halusin kuitenkin jatkaa radan loppuun. Puoli välissä rataa oli estehyppy. Otin pari juoksuaskelta ja niin otti Riiakin - suoraa ulos kehästä taas! Tällä kertaa se meni tutkimaan avonaista konttia kentän laidalla. Siinä vaiheessa kytkin koiran ja poistuimme paikalta.



Koko lauantaipäivä meni tosi huonoissa fiiliksissä sekä itseä että koiraa kohtaan ja päätin jo siinä, etten mene sunnuntaina kisaamaan. Ei vain huvittanut. Muutenkin minusta tuntuu, että meidän rallyttelyt on nyt vähäksi aikaa taputeltu. Huomaan, että koiraa ei nappaa rally yhtään. Rallyradalle päästessämme se katselee vain kaikkea muuta. Ihan eri fiiliksellä mukana kuin esimerkiksi tokossa, johon aiommekin nyt jatkossa panostaa. Siinä me pärjäämme ja siitä me tykkäämme molemmat. Itseäni ei ole koskaan rally samallalailla muutenkaan napannutkaan kuin toko, koska se on enimmäkseen vain seuraamista, mikä taas on tokoliikkeistä Riian mielestä tylsin. Kun koiraa ei kiinnosta, ei kiinnosta kyllä minuakaan.



Ehkä me vielä joskus starttaamme rallyssakin, mutta ei nyt ainakaan vähään aikaan. Oma oloni on tästä päätöksestä tosi helpottunut, sillä minua on jännittänyt rallykisat aina ihan mahdottomasti eikä ole ikinä tuntunut kovin hyvältä olla rallykisoissa tai lähteä niihin. Rally-tokokisat on myös siinä mielessä epämukavia tapahtumia, että sinne mennessä ei voi olla yhtään varma mitä tuleman pitää. Radalla kun voi olla mitä vain. Tokossa on ne luokittain määrätyt liikkeet, jotka suoritetaan ja that's it. Sitä joko osaa tai ei. Rallyradalla voi olla tuomarin asettamia jekkuja ja ansoja vaikeuttamassa hommaa, houkutukset voivat olla melkein mitä vain ja vaihtoehtoisten kylttien määrä kasvaa mitä korkeammassa luokassa kisataan. Liian paljon muuttuvia osia minulle ja liikaa seuraamista Riialle.



Olen kahden edellisen viikon aikana treenannut tosi paljon tokoa ja Riia rakastaa sitä niin paljon. Nyt alan kalastella kalenteriini niitä tulevia kokeita, sittenpähän huomaa, missä tarvitsisi lisätreeniä! Lisäksi panostamme myös agilityyn, toivottavasti päästään kisaamaan pian siinäkin lajissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti