perjantai 23. syyskuuta 2016

Päivän ajatusleikki

Törmäsin Facebookissa tällaiseen ajatusleikkiin, ja koska yritän vähentää koirajuttujen postaamista sinne, ajattelin laittaa sen tänne blogin puolelle.Jos pitäisi valita yksi rotu jokaisesta FCI roturyhmästä, niin mikä se olisi?
(ja oletan nyt, että tässä tarkoitetaan sitä, että jos pitäisi valita joku rotu joka roturyhmästä itselleomaksi koiraksi)

FCI1: Tämä on helppo: bordercollie. Olen päätynyt siihen, että sitten kun minulla on aikaa ja rahaa harrastaa pk-lajeja ja tarvitsen pk-rotuisen koiran, tulee se olemaan bordercollie.
FCI2: Tämä on vähän vaikeampi, koska kääpiösnautseria lukuunottamatta rodut ovat ihan vieraita. Päädyn kuitenkin berninpaimenkoiraan niiden luonteen puolesta. Ihania perhekoiria ja tarvittaessa toimivat tokossakin. Tällaisen voisi ottaa juurikin sellaiseksi perheen halikoiraksi tai itselle "työkoiraksi" kouluun.
FCI3: Tämäkin on aika selkeä; valitsisin borderterrierin niiden luonteen ja monikäyttöisyyden vuoksi.
FCI4: Karkeakarvainen mäyräkoira miellyttää eniten silmää.'
FCI5: Mittelspitz on ykkönen.
FCI6: Silmää eniten miellyttää petit basset griffon vendeen, muita tämän ryhmän rotuja en itselleni hirveän helposti huolisi.
FCI7: Olen aina ihaillut bretoneja, muut ovat liian isoja tai liian metsästyskoiria.
FCI8: Tästä roturyhmästä voisin ottaa useammankin, mutta voiton vie novascotiannoutaja.
FCI9: Tämän ryhmän koirat eivät ole ollenkaan minun juttuni, mutta jos joku pitäisi valita, olisi se luultavasti iso tai keskikokoinen villakoira.
FCI10: Kyllä se varmaan olisi englanninvinttikoira. Arvostan niiden atleettisuutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti