lauantai 17. syyskuuta 2016

Avoimen luokan korkkaus

Meillä on takana nyt sitten ensimmäinen rallytokon avoimen luokan kilpailu. Koira tuntui olevan hyvässä vireessä ennen starttia, mutta vire alkoi odotuksen aikana hiipua enkä saanut sitä enää nostettua. Tulokseksi saimme siis pyöreän nollan. Meidän rata kaatui loppujen lopuksi liian houkuttelevaan houkutukseen. Toisaalta tätä kyllä tarvittiinkin, nyt nimittäin ehkä opin, että epäonnistuminen ei ole maailmanloppu ja koirien kanssa tämä nyt vain on tällästä. Ja tietenkin mukavaa lisähaastetta lajiin tuo se, että nyt ei olla ainakaan avointa luokkaa seilaamassa kevyesti ja helposti läpi niin kuin alokasluokkaa. Tarvitsemme siis enemmän koekäyntejä siihen koulutustunnukseen tällä kertaa, kuin sen miniminäärän eli kolme. Ja ehkä tämä nollatulos tuo minulle nyt rohkeutta senkin suhteen, että uskaltaisin jonain päivänä mennä myös sinne tokokokeeseen kun on käyty nyt kerran mokaamassa ihan virallisissa.

Rata oli muuten melko vaikea ainakin päätellen siitä, kuinka moni koira hylättiin tai sai vähemmän kuin 70p eli nollan kuten me. Mutta tämähän olikin piirinmestaruuskilpailu. Ratasuorituksemme on kuitenkin ladattuna Youtubeen itselle ja muille opiksi ja hyödyksi.


2 kommenttia:

  1. Höh, olipa ikävä juttu, ettei tullut hyväksyttyä tulosta! Vaikka kyllä sekin opettaa suhtautumaan vähemmän vakavasti kokeisiin ja kilpailemiseen (nimim. kokemusta on). Tuota videota yritin tihrustaa, mutta en kyllä käsitä kaikkia kohtia.. Tuliko mistä kylteistä virheitä? Nimim. Harrastaja ihan eri koiralajin parista.

    VastaaPoista
  2. Saimme radalta kaikenkaikkiaan 54 pistettä. Rallyssahan pisteitä vähenee, niitä ei saada. Maksimipistemäärä on 100. Kyltillä 6 (lähtökylttiä ei lasketa, vaan aina on lähtö ja sitten vasta kyltti yksi, jos haluat videolta laskea, mikä on kuudes kyltti) saimme -1 vinosta asennosta. Kyltiltä 7. -1 "koira pois asennosta" ja ohjaajavirheestä ja -3 kontrollin puutteesta. Kyltiltä 8. kontrollivirheestä ja uusimisesta -3 sekä väärin suoritettu tehtävä (rintamasuunta vaihtuu) -10. Myös kyltissä 9. väärin suoritettu tehtävä eli -10 - unohdin pysähtyä koiran viereen ennen matkan jatkumista. Kyltillä 11. puutteellinen yhteistyö ja koira pois asennosta -1, kyltillä 12. ohjaajavirhe -1. Viimeisenä vielä kyltti 13. -10 eriaikaisuudesta (väärin suoritettu tehtävä).

    Rallyn säännöt on tosi monimutkaiset ja nuo pistevähennykset pitäisi melkein opetella ulkoa, jotta tietäisi, mistä niitä tulee ja kuinka paljon.

    VastaaPoista