sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Koiratanssikivaa

Koiratanssi on aina ollut minulle laji, jota pitää kokeilla. Olen opettanut Riialle paljon temppuja, suurimman osan sillä ajatuksella, että niitä voisi joskus käyttää hyväkseen koiratanssikoreografiaa suunnitellessa. Inspiraatiota uusien temppujen keksimiseen olen hakenut koiratanssikisavideoista. Tänä keväänähän minä osallistuin Digidogin koiratanssin nettikurssille ja tuon kurssin aikana me saatiin kasaan kiva, pieni koreografian pätkä, joka sai kouluttajalta kehujakin. Tällä syksynä mieleen onkin uudelleen noussut ajatus kisaamisesta tuossakin lajissa. 


Riia rakastaa temppujen tekemistä, joten olisi hauska kokeilla esiintymistä koiratanssilavalla. Koiratanssi vaikuttaa leppoisalta ja hauskalta lajilta. Todennäköisesti se olisi hyvä keino yrittää saada myös omaa kisajännitystä kuriin, siellä kun epäonnistuminen on vain itsestä kiinni - kukaan ei tiedä, mitä temppuja olet suunnitellut tekeväsi, eli jos koiratanssikehässä mokaa, sen pystyy hyvin mielikuvituksella ja tilannetajulla paikkaamaan.


Itsenäisyyspäivänä olisi tosiaan koiratanssikisat Ylöjärvellä, mutta sitä täytyy vielä harkita. Itsenäisyyspäivä osuu kuitenkin keskelle viikkoa ja se on ihan normaali työviikko muuten. Viimeistään voisimme kuitenkin tosiaan käydä kokeilemassa lajia Vantaalla helmikuussa. Ehkä talven mittaan jossakin päin Suomea järjestettäisiin lajista koulutuspäiviäkin? Pitää pitää silmät auki. Suunnitelmissani on vuokrata lähimmästä koirahallista vakiovuoro kerran viikkoon meidän omaan käyttöön, jolloin päästäisiin agilitytreenien lisäksi treenailemaan muitakin lajeja talvella lämpimässä hallissa. Oma vapaa-aikani tulee todennäköisesti menemään aivan täysin koirien parissa koko talvi, siltä ainakin näyttää. Mutta mikäs sen parempaa!




1 kommentti: