sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Eka yritys avoimessa


Tämä päivä oli kaikin puolin fiasko. Tänä päivänä pidettiin tokon mittelimestikset, joissa ei jaettu yhtään palkintoa kenellekään. Ilmoittautuneista nimittäin vain yksi saapui paikalle ja sössi avoimen luokan niin, että jäi tuloksetta eli mestispalkintoja ei voitu jakaa. Eli olimme Riian kanssa ainoita mitteleitä koko kisassa ja saimme päkerrettyä kasaan pisteitä säälittävät 168,5. Mä en oikein tiedä mikä meni pieleen, ei nimittäin ainakaan ne liikkeet, mitkä oletin, että menisi. Mutta huomasin heti aluksi, että koira on ihan unessa. Olisi pitänyt ottaa se jotenkin paremmin haltuun, nostattaa vähän kierroksia tai jotain. Se meni ihan jossain talvihorroksessa koko luokan läpi. 

Ensimmäisenä liikkeenä tehtiin nouto. Meidän pravuuri. Liike, josta olin satavarma, että saadaan kymppi. Vedettiin siitä nollat. Riia syösyi nätisti kapulan perään, mutta unohti sitten tuoda sen, kun samassa kohdassa tekonurmimatto haisi niin hyvältä. Voi perkele. Huono tuuri, että pravuuriliike on heti ekana. Toisena otettiin liikkeestä seisominen, mikä on meillä ollut vähän epävarma liike. Riia jätätti ja jouduin käskyttämään sitä uudelleen, mutta seisomaan se kyllä jäi. Siitä liikkeestä 7. Seuraaminen meni aivan päin persettä. Suoraan sanottuna. Riia ei ollut yhtään mukana. Vitonen siitä. Merkin kierto menikin yllättäen aika hyvin. Riia näki merkin, syöksyi sinne ekalla käskyllä, mutta jäi merkille jumittamaan ja minun piti käskeä se takaisin. Vitonen siitäkin. Luoksetulosta saatiin kasi. En tiedä mistä muusta lähti pisteitä, mutta Riia jäi jumittamaan tässäkin jotain ja sillä kesti varmaan kolme sekuntia mennä istumaan mun viereen ja jäikin vielä jonnekin puoli metriä mun taakse. MITÄ IHMETTÄ?

Liikkeestä istumisesta saatiin sentään repäistyä 9,5. Hypystä jopa 10. Ruudusta 0. Se ei löytänyt sitä, vaan lähti aluksi väärään suuntaan ja mun piti kädellä ohjata oikeaan suuntaan. Sitten se meni sivusta ruutuun ja jäi vieläpä puoliksi ulkopuolelle. Kysyn vaan taas, että mitä ihmettä, Riia... Ja meidän toinen satavarma ei-ainakaan-nolla -liikkeemme eli kaukokäskyt: se meni kerran maaten ja jäi siihen. Ei noussut enää millään. Mitä ihmettä, Riia... Eli nolla kaukoistakin. Luojan kiitos sentään ryhmäliikkeestä 9,5, vähennys siitä, kun nenä kävi kerran maassa. Kokonaisvaikutelmasta tuomari antoi 8. Varmaan säälistä. Meidän suoritus oli aivan sysipaska, vaikka kehui kyllä, että huomaa, että koiran kanssa on tehty töitä ja oikeaan suuntaan ollaan menossa. 

Mutta voi vittu. Tulipahan käytyä. 

6 kommenttia:

  1. No voi, meillä meni alokkaassa noin että nollattiin liikkeitä mitkä oli meidän vahvuuksia. Esimerkiksi kaukot jotka Luna osasi tosi hyvin ja hyppy, koira joka ei koskaan kiertänyt hyppyä kiersi sen kahdessa kokeessa. Siitä oppineena avoimessa jo tiesin että jos kaukot on kokeen viimeinen liike niin sitten ollaan pulassa.

    Meidän Voittaja koe peruuntui kun Luna päätti aloittaa juoksut näin kuukautta etukäteen T_T Pitää katsoa keretäänkö vielä tän vuoden puolella vai jätänkö tyynesti ensi vuoden puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin just. Koirat on eläimiä, niiden kanssa voi käydä mitä vaan!
      Harmillista tuo juoksun alkaminen, mutta ensi vuoteen sitten.

      Poista
  2. Koska aiotte hankkia toisen koiran? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pian. En tiedä vielä. Ehkä en nyt talveksi ota.

      Poista
  3. No ihan hyvinhän teillä meni kisat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse en ole samaa mieltä, mutta pääasia, että osallistuttiin!

      Poista