keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Näitä minä luen!


Suositukseni aktiivisista tai vähintäänkin mielenkiintoisista koirablogeista, joita itse tykkään lukea:


Blogin päätähtenä villakoira Heka. Aktiivista treenaamista mm. agilityn ja frisbeen parissa, kehonhuoltoa, eläinlääkärikammosta selviytymistä, koirakavereita, arjen askareita. Päivitystahti säännöllinen, tekstit hauskoja ja mielenkiintoisia sekä selkeitä ja huolella tehtyjä.

Päätähtenä australianpaimenkoira Ava, Riian kaikkien aikojen paras ystävä. Postaustahti säännöllinen, viimeaikoina harvemmin. Kirjoituksia treenaamisesta pääasiassa rallyn ja tokon osalta sekä näyttelyjuttuja ja mätsäreitä.

Entisen vakkarikouluttajamme Ellin blogi. Ei kovin säännöllinen kirjoittaja, mutta tekstit sitäkin mielenkiintoisempia ja asiantutevia erityisesti ammatikseen koiria kouluttavan asiantuntijaihmisen näkökulmasta. Omat koirat, jotka blogissa silloin tällöin seikkailevat, ovat kaksi australiankarjakoiraa ja malinois. Erittäin hyviä tekstejä koiran koulutukseen liittyen!

Blogi kahden tervuerenin ja saksanmetsästysterrierin elämästä. Paljon tekstejä omista treeneistä ja kisaamisesta, mutta jonkin verran myös asia- ja mielipidetekstejä. Postaustahti valitettavasti tällä hetkellä harvemmanpuoleinen, alkuvuodesta kuitenkin säännöllinen.

Turinoita cockerspanieli Lunan elämästä niin arjessa kuin kisoissakin. Treenaa tokoa ja nosea sekä näyttelyitä varten. Viimeaikoina kisamenestystäkin ainakin tokon puolella. Postaustahti säännölinen ja tekstit pitkiä ja hyvin kirjoitettuja. Myös paljon hyvänlaatuisia kuvia. 

Kahden austalianpaimenkoiran treeniblogi. Monipuolisia postauksia niin treenaamisesta kuin tavallisesta arjestakin. Toinen ausseista vielä suht nuori pentu, joten sen kasvusta ja oppimisesta on kiva lukea. Erittäin hyviä kuvia ja kiva ulkoasu tekevät blogista mielenkiintoisen seurata! Postaustahti säännöllinen/aktiivinen. 

Kolmen bordercollien treeni- ja kisablogi. Fizz oli tänä vuonna mukana Suomen tokomaajoukkueessa, joten tarinaa ihan arvokisoissa kisaamisestakin! Tokon lisäksi myös SM-tason agilityliitoa ja pk-lajeja. Postaustahti säännöllinen. 

Ihanat, ihanat, Taika ja Lumo, kleini ja mitteli. Kisaavat agilityssä ja treenaavat myös tokoa ja koiratanssia. Postauksia ilmestyy blogiin säännöllisesti noin kerran viikossa, viimeaikoina kuitenkin harvemmin. Blogin ulkoasu selkeä ja tekstit hyviä. Postauksissa aiheeseen liittyviä kuvia runsaasti. Mukana myös Top Teamissa tänä vuonna, joten erittäin hyviä postauksia agilityn treenaamisesta, myös videoita!

Pitkäkarvaisen collien aktiivista elämää. Lajeina toko, paimennus ja vesipelastus. Erittäin kauniita kuvia ja hyvää tekstiä. Blogin ulkoasu siisti ja tyylikäs. Postaustahti säännöllinen, reilu kerran viikkoon. Treenaamisen lisäksi myös asiatekstejä ja mielipiteitä.

Blogi lapinkoirien elosta. Agia, tokoa, rallya, koiratanssia, pk:ta ja paljon tavallista arkea. Treenaamista ja kisaamista. Päivitystahti säännöllinen, jopa aktiivinen. Kivoja kuvia ja kivoja tekstejä.

Nuoren aussien elämän alkutaipaleelta. Harrastuksina toko ja haku, tulevaisuudessa myös ehkä muita pk-lajeja. Siisti ulkoasu ja erittäin hienoja kuvia. Postaustahti säännöllinen. 

Novascotiannoutajan ja australianpaimenkoiranpennun elämää. Kirjoituksia arjesta ja treenaamisesta agilityn ja tokon parissa. Jonkin verran myös mätsäröintiä. Postaustahti suht aktiivinen. Hyvänlaatuisia ja isoja kuvia. 

Monipuolisesti harrastavan paimenkoiramix Viiman blogi. Erittäin hyväntuulisia tekstejä nuorelta kirjoittajalta. Kuvat ovat tämän blogin suola. Kauniita ja isokokoisia kuvia, joista tulee hyvä mieli. Postaustahti aktiivinen ja blogi kaikin puolin esteettisesti kaunis. Tekstit mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja. 

Cockeripennun elämää. Blogi on vasta alkutekijöissään, mutta jo nyt erittäin kaunis ulkoasultaan ja kaikin puolin selkeä. Blogissa treenaillaan ainakin tokoa, mutta saa nähdä mitä kaikkea pentu kasvaessaan alkaa harrastamaan! Tähän mennessä postaustahti säännöllinen kerran viikkoon. 

Tämä on minun listaukseni omista suosikkiblogeistani, joita seuraan säännöllisesti. Osassa postaustahti on tosiaan "vain" kerran viikkoon, joten lukulistalleni mahtuisi mieluusti uusiakin blogeja. Jos sinulla on blogi, tai tiedät jonkun hyvän blogin, olisi kiva, jos voisit linkata sen minulle! Koirablogeja ei voi olla koskaan liikaa luettavaksi! Lisäilen tälle listalle säännöllisesti uusia blogeja, jos alan lukemaan jotain. Listalta lupaan myös poistaa blogeja, jotka eivät päivity minun makuuni tarpeeksi usein. Listalla on kuitenkin pari blogisuosikkia, joita en poista, vaikka postaustahti olisikin harvemmanpuoleinen. Varoitan kuitenkin kuvaustekstissä, jos blogi päivittyy harvakseltaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti