torstai 30. kesäkuuta 2016

Takaaleikkauksia

Eilisten agilitytreenien teemana olivat takaaleikkaukset. Kun rakensimme ja tutustuimme rataan, oloni oli vähän sellainen, että "joopa joo, Riian kanssa mennään varmaan vaan kahta hyppyä kerralla ilman sen kummemia kuvioita" sen kanssa kun ei sitä irtoamista olla vielä paljoakaan ehditty harjoitella. Mutta kuinka ollakaan, pääsin oikeasti harjoittelemaan takaaleikkauksia! Riia irtosi aika hyvin putkiin ja hyppyihin ja etupalkalla sen sai irtoamaan vaikeampiin kulmiin ja pidempiin pätkiinkin aivan huikean hyvin! Kihisen vieläkin innosta ja onnesta, kun treenit menivät niin hyvin. Riia on niin taitava! Ratamme näytti tältä:


Ensin tehtiin Riian kanssa ihan vaan esteitä 1 - 4. Yllättävän hyvin hoksattiin, itse olen kaikista hämmästynein siitä, kuinka oma koordinaatiokyky on selvästi parantunut siitä, kun nuorempana harrastin agilityä. Osasin aika automaattisesti kääntyä ja ohjata oikein ja koira jopa totteli. Hauskinta oli se, kun putken jälkeen hihkaisin koiralle "aita" - käsky, jota käytin Pepin kanssa harrastaessani. Riialle hyppyeste on hyppy, eikä se "aitaa" tietenkään tajunnut. 

Toinen estesarja, mitä harjoittelimme oli esteet 9 - 10/11. Se oli aika helppo ja siinä päästiin oikeasti harjoittelemaan takaaleikkausta kunnolla. Riia irtosi tosi hyvin esteelle kymmenen ja minä sain juosta kohti estettä 11. Viimeisenä vielä 11 - 15 ja varsinkin tuo loppusuora oli huikean hieno! Sain lähetettyä koiran hypyn 12 ja putki 13 väliseltä alueelta putkeen, juoksin putken toiseen päähän ja lähetin sen hypylle 14, josta se juoksi suoraa kouluttajan palkkaan esteen 15 taakse pelkällä hyppykäskyllä! Itse olin siinä vaiheessa edelleen jossain putken pään tienoilla. Niin mahtavaa ettei se ole enää kiinni minussa, vaan se oikeasti hakeutuu esteille ja ymmärtää, että palkkaa saattaa tulla myös esteen takaa.

Riia on todella syttynyt agilitylle eikä varmastikaan vähiten sen takia, että se pääsee siinä täysille kierroksille, juoksemaan, hyppimään ja repimään lempileluaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti