perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kontaktiesteet ja kepit

Viime tunnin aiheena agilityssä oli kontaktiesteet ja kepit. Keppejähän kokeilimmekin Riian kanssa jo viime viikolla ja kontakteja olemme treenanneet pääasiassa omalla ajalla. Riian kanssa harjoittelemme kontakteja two on - two off -menetelmällä, joka tarkoittaa siis sitä, että koira opetetaan koskemaan kontaktialustaa/kontaktipintaa takajaloillaan etujalkojen ollessa maassa. Riia on hoksannut tämän aivan älyttömän hyvin ja A-estettä harjoitellessamme minä sain jopa juosta Riian ohi ja se piti tassut kontaktilla. Pikkuhiljaa päästäänkin sitten jo nostamaan koiraa korkeammalle A:han ja siitä kontaktille. Kokonainen este suoritetaan vasta sitten, kun koira varmasti osaa kontaktille pysähtyä, sillä agilityssähän virhepisteitä ropisee, ellei koira koske kontaktipinnalle estettä suorittaessaan. Tämä on pääasiassa turvallisuuden vuoksi, sillä tämä takaa sen, ettei koira hyppää alas vaikkapa A-esteen hupulta, vaan juoksee nätisti alas asti. 

Riia harjoittelemassa two on - two off -menetelmällä A-estettä.

Pääsimme myös keinulle Riian kanssa ensimmäistä kertaa. Keinua lähdettiin opettamaan Riialle siten, että opetetaan se ensin juoksemaan keinun päähän täysillä ja nostetaan se sitten sieltä pois. Pikkuhiljaa alamme totuttamaan Riiaa myös keinun liikkeeseen ja etenkin rymähdykseen,kun keinu osuu maahan, sillä sitä se vähän säikkyy. Kerran Haukkuvaarassa se on päässyt säikähtämään keinua aika pahasti, kun viereisellä kentällä oli keinu juuri siinä meidän kohdalla sermin takana. Olimme doboilemassa ja juuri temppuilemassa siinä jotain, kun keinu rymäytettiin täysillä alas ja varmaankin joku painava koira kyydissään. Riia oli silloin vielä jotenkin tosi herkässä iässä ja säikähti helposti kaikenlaisia asioita, joten siitä on jäänyt sille päälle vähän tämmöinen pieni varovaisuus. Siksi tällainen keinun opetustapa toimiikin Riialle varmasti hyvin. Itse keinua se ei pelännyt ollenkaan vaan juoksi innoissaan keinun päähän. Se olisi halunnut myös itse hypätä sieltä alas, mutta se ei tietenkään sovi, ettei se opi tekemään nk. "lentokeinua", jossa loukkaantumisriski kasvaa tosi suureksi.

A-esteen kontaktipinnalla (valkoinen alue)

Keppejä tosiaan kokeiltiin jo viime viikollakin, mutta nyt ne sujuivat jo melko hyvin ohjureiden kanssa. Enää Riia ei yrittänyt tarjota ohjureiden yli hyppäämistä ainakaan koko aikaa, vaan suoritti kepit ihan oikein pujottelemalla. Vielä tarvitaan kuitenkin enemmän harjoitusta tähän. Täytyy taas houkutella joku kerta J lähtemään meille palkkaamaan. Agilityä on aika vaikea kouluttaa yksin koiralle, koska melkein joka estettä opetellessa tarvitaan palkkaa kosketusalustalle tai esteen loppuun. Eikä tietenkään itse voi olla sekä esteen alussa, että lopussa yhtäaikaa senkään takia, että koira oppisi irtoamaan esteille.

Tänään lähdemme juhannuksen viettoon maalle koko viikonlopuksi! Sinne tulee myös Riian koirakaveri Miisa. Varmasti tulee olemaan ihana juhannus!

Hyvää keskikesän juhlaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti