keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Agilityedistystä

Agilitytreenimme Jyväskylän agility teamilla ovat lähteneet hyvin käyntiin. Sekä ryhmä että kouluttajat ovat mukavia ja tunnit tosi monipuolisia ja jokainen koirakko saa hyvin rata-aikaa. Riian kanssa ollaan edistytty mielestäni aivan valtavasti, sillä tänään pääsin jo juoksemaan sen kanssa. Juuri sen takia halusin meidän agilityharrastusta jatkaakin: eli pääsisin itse juoksemaan ja liikkumaan ja samalla koira saisi aktiviteettia.

Tämän päivän treenin teemana oli irtoaminen esteille ja oma sijoittuminen. Meidän ratamme näytti tältä:


Riian kanssa ei osata vielä keinua eikä keppejä, mutta oltiinkin sitten tuolla ulkokehällä harjoittelemassa esteelle lähetystä sekä muistelemassa rengasta ja oppimassa muurin. Riia yllätti minut ihan täysin! Ratamme alkoi siis 13/9 numeroin merkatusta putkesta, edeten muurille numeroon 2 ja eteni siitä järjestyksessä valkoisia numeroita seuraten. Pääsin siis todella juoksemaan! Kuitenkin Riia on vielä melko kiinni minussa, joten jos (ja kun) jäin jälkeen jo heti ensimetreillä, Riia helposti lähti viettämään minua kohti (tässä vaiheessa kouluttaja oli lelun kanssa esteen 4 takana odottamassa) siten, että esim. muurin jälkeen se juoksi hypyistä ohi. Ongelma ratkesikin yllättävän helposti: lähetin Riian peräti tuon keinun luota putkeen. Ihan uskomatonta, että se meni sinne - suoraan pimeään putkikulmaan ja siitä hienosti kaikkien hyppyjen yli suoraa seuraavan putken luo! Olin niin ylpeä pikkupiskistäni! <3

Vaikka muuri oli uusi, se ei tuottanut meille mitään ongelmia, sen arvasinkin. Riia on hyvä ja rohkea sekä tietenkin innokas hyppääjä. Rengaskin parin kerran muistuttelun jälkeen palasi nopeasti mieleen ja pääsimme sitten lopulta kokeilemaan myös niitä keppejä. Riia yritti ensin tarjota ohjurien yli hyppäämistä, mutta toinen kouluttajasta esti sen hihnalla ja saimme palkattua pujottelusta. Riia nappasi ideasta nopeasti kiinni. Täytyy läksynä käydä omalla ajalla treenailemassa keppejä lisää. Uskon, että saan Riiasta vielä kunnon estetykin! Ensi viikolla on vuorossa erikoisestetreeni. En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti