tiistai 8. maaliskuuta 2016

Syömistilannepäivitys

Ajattelin päivittää tämän meidän ruokavalio-ongelman viimeisimmät kuulumiset. Loppujen lopuksihan Brit Care alkoikin sopimaan Riian mahalle. En tiedä oliko löysän vatsan syynä joku influenssa tai vastaava, joka vain osui samoihin aikoihin ruuan vaihdon kanssa, sillä vaihdoin ruuan kyllä varovasti ja hissukseen. Mutta tärkeintä on, että nyt ruoka tuntuu sopivan Riian vatsalle ihan hyvin; ei ole ilmavaivoja eikä löysää kakkaa. Ja mikä parasta: turkki kiiltää aivan mahdottomasti! 

Mutta... Riian syöminen aiheuttaa kyllä muuten minulle harmaita hiuksia ja turhautumista. Se tuntuu syövän juuri niin vähän, että pysyy hengissä. Omaan silmään (ja käteen) sillä saisi olla vähän enemmän rasvakerrosta. Joudun kuitenkin syyttämään luultavasti vain itseäni sen huonosta syömisestä. Ei olisi pitänyt vaihdella sitä ruokaa niin paljon sen ollessa nuorempi. Mutta omaksi puolustuksekseni täytyy sanoa, että ne ilmavaivat eivät olleet ollenkaan ok juttu ja siitähän se ruuan vaihtelu alkoikin, kun seuraavaksi ilmeni sitä silmän vuotamista. Joten ollaan nyt tämmöisen nirson koiran kierteessä. Jatkossa aion kyllä hamaan loppuun saakka tarjota sille Brit Carea, tosin tällä hetkellä sillä on siellä seassa Sam's fieldin 4300 power-ruokaa, jotta saisin sitä vähän lihoamaan ennen Korpilahden ryhmänäyttelyä. Ja sen maha muuten kestää tuotakin ruokaa tosi hyvin! Eli näitä kahta siis koko loppuikä... :D 

Yritettiin ottaa Riiasta kuvia, joissa näkyisi sen hoikkuus. Kuvat eivät ehkä ihan näytä totuutta, sillä se söi tänä iltana ennätysmäärän ruokaa, ainakin yli desin (aamun ruuat olivat kupissa ja lisättiin sinne vaan toinen desi samaa ruokaa).

Riia painaa tällä hetkellä vain jotain 6,5 kg paikkeilla. Moni sanoo, että se on tuonkokoiselle koiralle (34 cm) ihan ok, jopa melko paljon. Mutta Riialla on kuitenkin aika paljon lihasta, joka painaa ja minun mielestäni se tuntuu liian laihalta, joten ei haittaisi saada vaikka kilo lisää. Se saa Brit Care/Sam's field sekoitusta desin kaksi kertaa päivässä ja se syö siitä annoksesta joko ei ollenkaan tai max. puolet. Eli kaikenkaikkiaan se syö ehkä korkeintaan desin päivässä. Kuitenkin se on energinen, iloinen ja turkki kiiltää, joten en usko, että tämä mikään eläinlääkäriasia on. Olen päättänyt nyt pysyä lujana ja sinnikkäästi tarjota sitä samaa ruokaa kaksi kertaa päivässä, kunnes se tajuaa, että siinä on sen ruoka ja sitä sen pitää syödä. 


Viime viikko Lapissa oli ehkä se, miksi tämä ongelma on nyt taas mielessäni. Konteksti maailman ahneimman koiran, Miisan, ja Riian välillä oli niin suuri, että teki ihan pahaa, kun Riialle se syöminen oli niin vaikeaa. Erityisesti tuon loman aikana. Sillä oli niin kova kiire päästä Miisan kanssa leikkimään, että tuntuu, ettei se syönyt koko viikolla juuri mitään. Toivottavasti ruoka alkaa maistua paremmin, kun ollaan täällä kotona taas.


Mielestäni Riia ei nyt aivan riutuneen näköinen ole, mutta laiha siltikin. Kaikki vinkit lihottamiseen ja nirsouden torjumiseen ovat siis tervetulleita!

2 kommenttia:

  1. Musta Riia näyttää kyllä oikein hyvän painoiselta. :) Ei nuoren koiran tarvitsekaan olla niin massakas. Voisitko muuten tehdä kysymyspostauksen? :D

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Ei se näissä kuvissa pahalta näytäkään, mutta omaan käteen tuntuu tosi laihalta, kun siltä tuntuu kaikki kylkiluut ja selkäranka tosi voimakkaasti :P Samaten rintalasta. Se siis tuntuu mun mielestä tosi luisevalta, vaikka oikeessahan oot siinä, ettei varsinkaan nuoren koiran kuulu olla kovin massakas. Ja kiitos tuosta postausvinkistä, todellakin teen kysymyspostauksen!

    - Erika

    VastaaPoista