keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hampaista

Mitteleillä on ongelmana yleisesti se, että maitohampaat eivät tahdo lähteä tarpeeksi ajoissa. Siitä saattaa aiheutua erilaisia ongelmia, kuten purentavikaa. Uudet hampaat voivat puskea läpi väärästä kohdasta. Se ei tietenkään ole toivottua. Viikonloppuna Riian pentueella oli tapaaminen Riian veljen kotona ja kasvattaja oli myös paikalla. Hän tarkisti pentujoukon hampaat ja totesi, että Riialla on yläpurenta, minkä lisäksi sen vasemman puolen yläkulmahammas on tulossa väärälle puolelle alakulmahampaaseen nähden. Saimme määräyksen mennä poistattamaan kaksi jäljellä olevaa yläkulmuria mahdollisimman pian.

Soitin heti maanantaina eläinlääkäriin ja saimme ajan keskiviikolle, eli tälle päivälle. Tänään olimme siis aamusta eläinlääkärissä. Yläkulmureita oli tosin enää yksi suussa, sillä toinen katosi mystisesti eilisen päivän aikana - onneksi. Eläinlääkärissä Riia rauhoitettiin ja vietiin toimenpidehuoneeseen. Itse palasin tunnin päästä hakemaan sitä ja siltä oli otettu pois jäljellä olevat maitohampaat. Nyt pitäisi siis suussa olla tilaa hampaille kasvaa oikeisiin paikkoihin. Toivotaan, että yläpurenta myös korjautuu ajan kanssa, kun alaleuka kasvaa!


Operaatio meni siis kaikenkaikkiaan hyvin. Mutta harmilliseksi tämän asian tekee se, että koska Riia jouduttiin rauhoittamaan, sai se vereensä ainetta, jolla on Kennelliiton antidoping-sääntöjen mukaan varoaika 28 vrk. Eli Riia ei saa osallistua pentunäyttelyyn Muurameen. Eläintenhoitaja sanoi, että ilmoittautumismaksuakaan ei saa takaisin, muuta kuin siinä tapauksessa, että tulee tuomarinmuutos. Voihan kökkö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti