keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Treenitunnelmia

Tokotreenit taas takana. Olemme Riian kanssa jo Tokon tulevat tähdet-kurssin jatkokurssilla. Riiaa kovasti kiinnostaa häiritsevät tekijät, kuten toiset koirat, pyöräilijät, ihmiset... Kaikki. Tänään sain kuitenki olla siitä ylpeä, kun se ei karannut luotani kertaakaan, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut. Yritän kovasti palkata sitä melkeenpä aina, kun se ottaa kontaktia minuun kentällä. Ehkä se siitä...

Seuraaminen sujuu loistavasti namit kädessä. Nyt pitäisi saada koulutettua ne namit vielä pois. Riian suurin ongelma on tällä hetkellä ennakoiminen. Esimerkiksi hypyssä ja luoksetulossa se helposti ryöstää, lähtee aikaisemmin liikkeelle kuin olisi tarkoitus. Siihen ei kai auta muu, kuin koiran palauttaminen uudelleen ja uudelleen paikoilleen, kunnes se tajuaa, että lähteä ei saa, ennen kuin annetaan lupa.


Tänään aloitimme myös tunnistusnoudon harjoittelun. Tosi jännittävää! Saatiin koulutusohjaajalta lainaksi useamman tunnistusnoutokapulan ja niillä pääsemme nyt sitten harjoittelemaan! Kivaa saada uusia haasteita. Alokasluokan liikeet meillä alkaa olla kasassa, pitäisi vaan se namiavustus saada pois ja koiralle enemmän keskittymiskykyä. Kisoihin mennään möllien kautta, luultavasti kuitenkin ensi vuoden puolella. 





Loppuun vielä video noutoharjoituksesta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti