keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Pentupäiväkirjat osa 6.

Tällä hetkellä ei voi muuta kuin todeta Veelan olevan jopa enemmän omaan käteen sopiva koira kuin Riia. Onhan Riia kuin ihmisen ajatus kaikin puolin, mutta Veelan täpinä, yritteliäisyys ja nopeus ovat jotain sellaista, mitkä viehättävät minua todella paljon. Vaikka toki mukanaan tuovatkin omat ongelmansa. Mutta missä mennään nyt?

Toko: 
Veelalla alkaa aika hyvin olla liikkeet kasassa alokasluokkaa varten. Ainoastaan kapulan pidosta puuttuu noin kolme sekuntia ja kärsivällisyys, eli siinä liikkeessä ollaan tosiaan aika alkutekijöissä. Hyppyäkään ei toki olla vielä harjoiteltu pennun kanssa ollenkaan, mutta siinäpä ei nyt mitään ongelmia uskoisi agilitykoiralla tulevan. (Kuuluisat viimeiset sanat?)

Rally:
Veela olisi aivan valmis alokasluokkaan, nyt ootellaan vain kisaiän täyttymistä. Veela on siitä mainio, ettei sen kanssa toistaiseksi ole tarvinnut nähdä vaivaa häiriöharjoittelussa. Olen tehnyt sille siinä suhteessa niin hyvät pohjat jo pentukursseilla: se ei ole ikinä päässyt haistelemaan ketään muita koiria halleissa tai kentällä eikä sillä ole olut tarvetta kiinnittää mitään huomiota muihin koiriin tai ihmisiin, kun minuun katsomisesta on saanut aina nameja tasaisella tahdilla. 

Agility: 
Tämä on Veelan lempilaji ja siihen minä olen pyrkinytkin. Se toimii agilitykentällä aivan erilailla kuin muuten. Se on sähäkkä ja nopea ja on jo hienosti fokusoitunut esteille. En malta oottaa sitä, että pääsemme nostelemaan sille rimoja ja opettelemaan muitakin esteitä kuin vain putkia ja hyppyjä. 

Näyttelyt:
Parin viikon päästä koittaa Veelan ensimmäinen show-päivä. Omaan makuuni se on tosi nättirakenteinen mitteli. Ilmeessä olisi kuitenkin minun mielestäni parantamisen varaa: sillä on melko iso naama, ainakin Riian verrattuna. Lisäksi sillä on suuret korvat ja mitteleillähän ne pitäisi olla pienet. Mutta karvasta on tulossa kaunis ja kokoahan sillä ei ainakaan liikaa näyttelykehiin ole. Kiva kuulla, mitä siitä sanotaan kehässä. 

Veela viikkoa vajaa 7 kk
Ai niin, alkoihan Veelalla muuten ekat juoksutkin! 6,5 kk:n iässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti