tiistai 5. kesäkuuta 2018

Veela tutuksi


"Veela are semi-human magical beings; beautiful women with white-gold hair and skin that appears to shine moon-bright. When angry, Veela take on a less pleasant appearance; their faces elongate into sharp, cruel-beaked bird heads, and long scaly wings burst from their shoulders." (linkki lähteeseen.)

Alkuperäinen tarkoitus oli laittaa Veelan nimeksi joku enemmän Riian kaltainen tyyliä Bea, Tea tai Veea, mutta heti, kun mieleeni tuli nimi Veea, se kääntyi Veelaksi ja siinä se oli. Veelahan tulee suoraan Harry Potterista, absoluuttisesti maailmanhistorian parhaimmasta kirjasarjasta. En lähde veelaa Harry Pottereissa sen tarkemmin analysoimaan, tietäjät tietäköön ja muut vaietkoon tai kysykööt, mutta tällä hetkellä tuntuu, etten voi kuin onnitella itseäni loistavasta nimivalinnasta. Veela nimittäin on ihan veela. Kuvauksen veeloista voi lukea ylhäältä ja se pitääkin tämän pennun kohdalla ihan paikkansa. 

Veela on siis häkellyttävän kaunis pentu. Pelkäsin, ettei se miellyttäisi omaa silmää niin paljon kuin Riia aikoinaan (olisin ehkä mieluusti ottanut toisen kerma-soopelin), ja vieläkin, mutta huoli oli turha. Veela on maailman kaunein pentu. Sen luonnekin vaikuttaa olevan puhdasta kultaa: se on tosi rohkea ja tarmokas, mutta samaan aikaan rauhallinen. Rauhoittuu sylissä nopeasti, mutta osaa leikkiä ja touhottaakin.

Riia ja Veela ovat sopineet toistaiseksi tosi hyvin yhteen. Ihan hirveästi ne eivät ole vielä kuitenkaan leikkineet. Eilinen päivä meni vähän tutustuessa sekä Riian kanssa treeneissä ja tänään ollaan Veelan kanssa käyty shoppailureissulla ja Riian kanssa ylipitkällä lenkillä, joten tytöt ovat nukkuneet melkeinpä muun ajan. Lisäksi Riialla on juoksu ja se on selvästi allapäin ja väsynyt senkin takia. 

Veela vaikuttaa olevan hirmu nopea oppimaan. Se osaa jo istua ja mennä maahan. Harjoittelemme myös nameista luopumista ja silmiin katsomista. Se sai nopeasti siitä ideasta kiinni ja nyt vaikeutetaan. Sivulletuloharjoituksetkin aloitimme jo. Pentu vaikuttaa siltä, että se tulee olemaan helppo sosiaalisesti palkattava. Se nimittäin rakastaa rapsutuksia ja silityksiä ja innostuu, kun kehuu sitä korkealla äänellä. 

Valitettavasti Veela vaikuttaa kyllä myös käyttävän ääntään paljon Riiaa enemmän. Todennäköisesti tulen menettämään hermoni sen kanssa vielä aivan lukemattoman monta kertaa, kun se haukkuu ja puhisee nyt jo melkein kaikelle. Tosi raivostuttavaa. Mutta katsotaan, kuinka paljon sitä saa koulutuksella kytkettyä pois. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti