keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Koiran viretila kokeessa

Nyt kyllä ärsyttää! Avoimen luokan kokeesta asti Riia on tehnyt avoimen liikkeet aivan täydellisesti, kovalla innolla ja 100 % varmasti oikein. Jos se toimisi samalla tavalla kokeessa, kuin se on nyt treeneissä toiminut, ei meillä takuulla olisi mitään ongelmaa saada ykköstä. Toko on kuitenkin siitä hieno laji, että pelkkien liikkeiden hallitseminen ei riitä, vaan koiran on kestettävä palkattomuutta ja pitkäkestoista suoritusta. Minä luulen, että meidän ongelmamme tällä hetkellä onkin se, että Riia tietää kokeen olevan koe. Sitä lakkaa heti kiinnostamasta, koska se tietää, että tuonne mennään suorittamaan kaikki liikkeet peräkkäin, eikä siellä saa palkkaa. Nyt on siis kaikki vinkit tähän ongelmaan enemmän, kuin tervetulleita! Onko kenelläkään lukijalla ollut ongelmia koiran viretilassa?


Olemme nyt parin viikon ajan ottaneet myös korkeampien luokkien liikkeitä ja ei voi muuta kuin kehua, kuinka mahdottoman pätevä koira minulla on. Riialle hyppynouto on ihan yksi suosikkiliikkeistä, tunnistusnouto alkaa sujua ja luoksetulon pysäytyksistäkin menee jo kaikki asennot. Kyllä tästä koirasta vielä tokovalio leivotaan. Keksitään vaan vielä ratkaisu tuohon motivaatio-ongelmaan kokeissa.

ps. Meitä kyllä hirveästi helpottaisi, jos avoimessa luokassa liikkeet suoritettaisiin kahdessa osassa. Onko teillä kokemusta tuomareista, jotka teettää liikkeet kahdessa osassa? Kenen kokeeseen taas ei kannata mennä, eli kellä liikkeet suoritetaan putkeen? 

7 kommenttia:

 1. Meillä ainakin Harri Laisi, Susanna Berghäll ja Kaarina Pirilä teki kaikki kokeet yhteen putkeen, mutta en nyt tiedä tuomaroivatko ne siellä teillä päin kovinkaan usein. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enpä ole kyllä kuullut ko. tuomareiden täällä päin tuomaroivan, mutta kiitos vinkistä kuitenkin. Ei ole poissuljettua, ettemmekö ikinä missään muualla päin Suomea kokeessa kävisi :D

   Poista
 2. Viimalla palkkaamattomuutta alettiin treenaamaan ihan liike kerralla lisäämällä. Kaksi liikettä putkeen, palkka, kolme liikettä, neljä jne. Treenattiin takapihalla ruokakuppi "kentän" laidalla odottamassa, minne vapautus. Sitten kun pystyi vetämään kaikki putkeen ja vähän ylikin, mentiin mölleihin, missä palkattiin tilanteen mukaan sopivassa välissä. Ei meillä hirveästi kisakokemusta ole, mutta tähän mennessä vire ei kokeessa ole kärsinyt. Toisaalta Viima yleensä alkaa ensin ylisuorittamaan jos palkkaa ei tipu, paitsi seuraaminen laskee virettä vieläkin. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tällaista mäkin olen miettinyt ratkaisuksi. Ei kai se auta kuin alkaa kokeilemaan! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 3. Lakeuden tokoilijoilla on kerran kuussa tokon koetreenit, hyvä tilaisuus harjoitella kokeenomaista, mutta kuitenkin päästä palkkaamaan koira. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kai täytyy olla jäsen, jotta voi osallistua? Eivätkä taida jäseneksi noin vain kaikkia hyväksyä, näin olen ainakin ymmärtänyt?

   Poista
  2. Kotisivuilla on ihan suorat ohjeet jäsenmaksun maksamiseen.

   Poista