tiistai 7. marraskuuta 2017

Kaatuneita kisasuunnitelmia ja suunnitelmien tekoa

Saimme viime viikolla agilitykoutsiltamme luvan osallistua marraskuun agilitykisoihin. Hän on meitä usuttanut aloittamaan kisaura "pian" jo pitemmän aikaa ja olin suunnitellut, että menemme Riian kanssa marraskuussa kisaamaan. Viimeisen sanan koutsimme antoi siinä vaiheessa, kun Riia hyppäsi viime treeneissä 40 cm:n korkuisiakin esteitä. Eli tämän hetken medien keskimmäistä hyppykorkeutta. Totesin kuitenkin, että kisaamaan lähteminen näin marraskuussa on pelkästään typerä ajatus: kisalisenssi olisi maksanut reilusti yli 30 euroa minulle (koska minulla on harrastuslisenssi, ei minun olisi kisalisenssistä tarvinnut tänä vuonna täyttä hintaa maksaa) eikä me oltaisi sillä lisenssillä ehditty kisaamaan kuin yhdet kisat ja vuodenvaihteessa olisi sitten pitänyt ostaa uusi lisenssi vuoden vaihteen jälkeen ja maksaa siitä 57 e. Eli meidän agilitykisasuunnitelmat siirtyvät sitten ensi vuodelle, mutta se on ihan okei. Kerkeehän sitä.


Meidän agilityseuramme järjestää joulukuussa rally-tokokisat ja minua ehkä vähän kiinnostaisi käydä kokeilemassa. Mitään takuita tuloksesta ei kyllä olisi, koska Riialla on ollut niin pahoja ongelmia vireen kanssa varsinkin rallyssa, mutta voisihan se olla ihan hauskaa. Edes kannatuksen vuoksi. 

Toisaalta, Jyväskyläläinen seura, johon edelleen kuulun, järjestää joulukuussa tokokokeen. Se on tosin joulun välipäivinä, enkä todellakaan tiedä, kiinnostaisiko minua oikeasti lähteä joululoman parhaina hetkinä lähteä ajamaan Jyväskylään saakka kokeeseen, josta tuloksen saaminen olisi luultavasti yhtä kaikki epävarmaa. En tiedä. Olen yrittänyt etsiä meille kouluttajaa, joka voisi pitää meille yksityistunnin tokosta, mutta vielä en ole keksinyt, minne mentäisiin. Olisi kiva talven aikana kuitenkin edes välillä päästä kunnon, ohjattuihin treeneihin. 


Olen yhä sitä mieltä, että me menemme Riian kanssa kokeilemaan koiratanssia alkuvuodesta. Käymme hakemassa sieltä vähän motivaatiota ja iloa kisatilanteisiin, sillä temputhan nostavat Riian vireen aivan kattoon, vaikkei se palkkaa saisikaan. Ehkä sieltä voimme ammentaa tekemisen riemua myös tokoon. 

Kohta pitää alkaakin miettiä ensi vuoden kisasuunnitelmia. Tarkoitus olisi kisata ainakin tokossa, todennäköisesti menemme mittelijoukkueessa myös sm-kisoihin, siitä ainakin on ollut puhetta. Ensi vuonna haluaisin jonkin verran myös kisata agilityssä, katsotaan nyt, miten meidän kisaura siinä lajissa lähtee käyntiin. Koiratanssissa käydään ensi vuonna ainakin sen yhden kerran, oma mielikuvitukseni ei ehkä riitä kovin pian osallistumaan uusiin kisoihin, mutta ainakin yhdet kisat pitää kokea. Ensi vuonna yritetään metsästää tosissaan myös ekaa serttiä, sen olen päättänyt. Ensi vuodesta tulee varmasti ihan paras! Eikä sitä tiedä, vaikka Riia ensi vuonna saisi pikkusiskonkin!6 kommenttia:

 1. Teillä onkin tosi paljon kivaa suunnitelmissa. Jos päädytte tulemaan Jyväskylään niin ois kiva nähdä taas pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisikin ja varmasti nähdänkiin, kun sinne päin ollaan tulossa! Jos ei tokokisoihin, niin ehkä aksaamaan, viimeistään kesällä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Haha, jonkun pikkusiskon, en tiiä vielä(kään).

   Poista
  2. Tällä hetkellä tuntuu, että mudi, bortsu tai mitteli.

   Poista
  3. Tai sitten se pyrtsi. Kun mä en tiedä!!! :DD

   Poista