maanantai 31. lokakuuta 2016

Riia kävi uimassa

Nykyään Suomessakin on jo tarjolla koirille kaikenlaisia palveluja, mikä on tietenkin tosi tärkeää, koska koirilta vaaditaan yhä vain enemmän ja enemmän niin fyysisesti kuin henkisestikin. Yksi viime vuosina hyvin paljon yleistynyt harrastus, palvelu ja kuntoilumuoto, joka koirille on tarjolla, on koirauinti. Jyväskylässä pääsee uimaan Koirasportissa. Mekin kävimme Riian kanssa testaamassa Koirasportin uima-altaan.



Riiaa jännitti aluksi todella paljon, eniten ehkä altaassa rymyävä kultainen noutaja, joka polskutteli altaassa menemään, kun pääsimme paikalle. Lopulta, kun Riia pääsi altaaseen, se vähän jännitti edelleen sinne menemistä, mutta pystyi sentään syömään sille tarjoiltuja nameja. Päästiin uimaan muutama kierros altaassa, Riialla oli koko ajan vähän kauhistunut ilme kasvoillaan, mutta hyvin meni kuitenkin! Kun se pääsi altaasta pois, otettiin se hetkeksi sivuun, että seuraava asiakas pääsi suihkuun. Riiakin pistettiin vielä lopuksi suihkuun, mutta se olikin menossa kovaa kyytiä jo takaisin altaaseen! :D Muutenkin se toipui kokemuksesta tosi nopeasti ja suihkun jälkeen se innostui jo haukkumaankin hallissa. On se kyllä hyvähermoinen koira. Uittaja kehui kovasti myös Riian uintitekniikkaa. Ja olisihan se ihme, jos se ei osaisi uida, niin paljon se järvessä lutraa kesäisin!


Uinnilla on monenlaisia hyötyjä niin tavallisille kotikoirille kuin harrastus- ja työkoirille. Mm. aineenvaihdunta vilkastuu, imunestekierto lisääntyy, liikeradat parantuvat, hengitys- ja verenkieltoelimistön toiminta paranee ja uinti myös rauhoittaa koiraa ja vähentää stressiä. Äärettömän hyvä liikuntamuoto siis ja varmasti käymme vielä toisenkin kerran!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti