maanantai 1. helmikuuta 2016

Rallyilemaan?

Facebookkiin johonkin seuraamaani ryhmään ilmestyi ilmoitus japaninpystykorvien ja mittelspitzien rallytokon rotumestaruuskilpailuista toukokuun lopussa. Minua edelleen vähän harmittaa päällekkäisyydet, jonka vuoksi emme pääse korkkaamaan maaliskuussa tokokisoja, joten minulla on tällä hetkellä valtava näyttämisen ja omien rahkeiden testaamisen jano! Siispä menin rallytokoyhdistyksen sivuille ja selasin esille alo-luokan liikkeet. Ajattelin, että katsotaanpas, mitkä liikkeet jo osataan ja mitä pitää harjoitella. Aivan varmasti saisimme liikkeet kasaan mestaruuskisoihin mennessä, kun toko tuo meille jo niin hyvän pohjan!


Mehän aloitamme Riian kanssa 4.4. rallytokon tutustumiskurssin, mutta aika hyvin nuo alo-luokan liikeet näyttävät olevankin jo rallynkin puolelta kasassa. Kaikki käännökset ja askeleet on hallussa, Riialla on muutenkin melko vahva seuraaminen, joten en epäile yhtään, etteikö se hallitsisi spiraalia ja pujotteluakin. Lisäksi olen huvikseni opettanut sille myös saksalaisen täyskäännöksen. Ilman käskyä kääntyessäni Riia tekee ihan normaalin täyskäännöksen (molempiin suuntiin ollaan harjoiteltu, vaikka tokossa riittääkin vain toisen osaaminen), jossa se seuraa koko ajan vasemmalla puolellani, mutta jos sanon sille "käänny" niin se tekee saksalaisen version.


Ainoastaan eteen istuminen on jäänyt treenaamatta, koska tokon puolella Riia tulee kaikissa liikkeissä suoraan vasemmalle sivulle. Olen nyt pari päivää koittanu saada sitä istumaan eteen ja mieluiten vielä melko lähelle, mutta Riian kanssa se on vähän hankalaa. Luulen, että se johtuu siitä, kun se on niin pieni - sen on paljon helpompi katsoa minua kasvoihin vähän kauempaa. Olisiko kenelläkään vinkkejä, kuinka opettaa koira tulemaan eteen istumaan?

Jos vain saamme eteen istumisen kuntoon, niin varmana mennään testaamaan taitoja mestaruuskilpailuihin, Jotenkin rallykisoista minulla on muutenkin paljon rennompi ja itsevarmempi olo, kuin tokokisoista. Tokossa kun on niin tarkkaan määrätty sekin, miten ihmisen käsien pitää olla ja kuinka paljon saa suorituksen aikana elehtiä. Rallyssa ei ole teknisiä sääntöjä käsittääkseni niin paljon, joten tällaisen tumpelonkin on helpompi olla tekemättä virheitä, jotka pilaavat koko suorituksen.

(Joka tapauksessa, toko on meille edelleen ykköslaji ja näillä näkymin ekat tokokisat on toukokuun alussa Jyväskylässä!)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti