perjantai 12. helmikuuta 2016

Aksatreeneissä

Oon muuten aina inhonnu sanaa aksa, mutta miten se onkin vaan silti soluttautunu mun sanavarastoon ja huomaankin käyttäväni sitä melko automaattisesti? :D


Nyt siis lupaamaani materiaalia agiharkoista. Sain J:n lähtemään kaveriksi treeneihin ottamaan meistä kuvia. Itse kun on aika hankala siellä kuvailla, kun pitää sitä koiraakin kouluttaa ja muita ihmisiä auttaa. Mutta me ollaan kyllä Riian kanssa molemmat sytytty lajille ja haaveilen jo siitä, kun pystytään tekemään kokonaista rataa ja päästään treenaamaan hyvinkin hankalia ohjauksia, kääntöjä ja askeleita. Ja juoksemaan täysillä!


Olemme harjoitelleet jo kolmen esteen sarjalle lähteystä ja Riia on napannut ideasta hirveän nopeasti kiinni! Sille on muutenkin tullut hirveästi vauhtia myös (mutka)putkeen ja tänään kokeiltiin pussia (eli umpitunnelia) ja vaikka aluksi luulin, ettei se suostuisi sinne edes menemään, niin se vaan juoksi täysillä sisälle! Uskomatonta!


Alkeiskurssista on jäljellä enää kaksi kertaa, joista toiselle ei päästä. En usko, että ehditään kaikkia esteitä edes vielä opettelemaan, sillä emme ole ollenkaan ottaneet A-estettä, puomia, keinua, keppejä, pöytää tai pituusestettä, joten täytyy varmaan ilmoittautua samaan paikkaan myös jatkokurssille!


Itse rakastan tokoa sen takia, että siinä pääsee käyttämään aivojaan ja pähkäilemään, miten koiralle saa minkäkin liikkeen opetettua. Mutta agility on hauskaa, koska se on niin fyysistä. Siinä oikeasti itsellekin tulee hiki ja hengästyy, varsinkin, kun pääsee kunnolla vauhtiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti