torstai 7. tammikuuta 2016

Riian ensimmäinen joulu
Me vietettiin reilun parin viikon joululoma kotonani Alavudella. Muut keräsivät joulukiloja, mutta tuntuu, että Riia vain laihtui, koska pääsi juoksemaan ulkona vapaana kokoajan. Sen kanssa palloteltiin, heiteltiin frisbeetä tai muuten vain juostiin, eikä se meinannut kaiken tohinan keskeltä ehtiä edes päiväunia nukkua! Mutta aamulla nukuttikin sitten sitäkin enemmän.

Riialla oli seuraa meidän perheen porokoiran lisäksi joulupäivänä myös serkkuni cavalieristä ja kultaisesta noutajasta. Käytiin me morjestamassa myös pikkuista chihuahuaa sekä Riian kanssa samanikäistä leonberginkoiraa, jonka kanssa leikit eivät sujuneetkaan enää samalla lailla kuin kesällä, kun kaveri oli vähän kasvanut! Oma isoäitini hemmotteli Riiaa herkuilla melkein joka päivä ja iskän luona se kerkesi joka kerta ahmaisemaan herkulliset kissanruuat lattialta ennen kuin kukaan muisti nostaa niitä ylös.

Riia ehti hajottaa porokoiramme leluista varmaan puolet ja pikkuveljeni kerkesi suuttua sille siitä aika monta kertaa. Ollaan taas vissiin velkaa Pyrylle muutamat pehmolelut :D Lahjojakin Riia sai - herkkuja, leluja, frisbeen, aktivointipelin (joka esiintyy kuvissa) sekä haaveilemani pohjavillaharan. Nyt sitten vain ensimmäistä karvanlähtöä odottelemaan! Aktivointipeliin Riia rakastui heti ja myös hoksasi aika nopeasti sen idean. Pelihän pitäisi tietenkin säilyttää koiran ulottumattomissa, mutta koska emme ole vieläkään kunnolla asettuneet uuteen kämppään ja täällä vallitsee pieni tilanpuute, peli on tällä hetkellä tuossa olkkarinpöydän alatasolla ja Riia käy sitä vähän väliä tökkimässä siinä.

Tässä kuussa alkaa meillä myös frisbeetreenit ja myöskin agilityn alkeiskurssi. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti