torstai 12. marraskuuta 2015

Se neljäs tyyppi

Meillähän on Riian lisäksi toinenkin lemmikki, Hipsu-hamsteri. Vaikka Hipsu ei ole samalla tavalla elämässä mukana kuin Riia, on sekin meille tärkeä lemmikki.

Esittelyssä Hipsu!

Hipsu on syyrianhasmterinaaras, viralliselta nimeltään Eedla. Hipsu on syntynyt 18.12.2014 ja tuli meille muistaakseni tammi-helmikuussa 2015. Syntyjäänkin Hipsu on ihan jyväskyläläinen. Värin nimi on creme. 


Hipsun suosikkiruokaa on porkkana ja hamsterin siemensekoitus. Se tykkää myös juustosta, mutta sitä se ei kovin usein saa. Hipsu pitää kuitenkin linjoistaan hyvää huolta, eikä se ikinä syö kovin isoja paloja tuon porkkanan kaltaisia herkkuja. 


Hipsu asui alunperin muovidunassa, mutta erään viikonloppureissumme aikana, se oli syönyt siihen reiän ja karannut. Pitkän etsinnän tuloksena neiti löytyi keittiönkaapista ja oli onnellinen päästessään takaisin kotiin. Tämän episodin jälkeen hankimme sille tämän nykyisen asumuksen: vanhan akvaarion, kooltaan 120x35x45, eli siellä on tilaa juosta!


Luonteeltaan Hipsu on hamsterimaiseen tyyliin melko laiska. Se nukkuu päivisin tietenkin, mutta ei iltaisinkaan kauheasti valvo. Oikeastaan se herää vasta silloin, ku me olemme menneet nukkumaan. Silloin alkaa Hipsun bileet. Joskus Riia murisee Hipsun pitämälle mekkalalle, se kun ei tiedä, mikä ääntä pitää.

Hipsu on erittäin kesy ja tykkää tulla käteen, mutta akvaarionsa ulkopuolelle pääsemisestä se ei nauti. Päästessään vapaaksi se jähmettyy jonnekin nurkkaan eikä uskalla liikkua. Siksi onkin hyvä, kun sillä on näin iso asumus, jossa voi turvallisesti juosta.


Hipsu heittelee mielellään vessansa kattoa, rymistää koppia lasia vasteen, kaivelee puruissa ja sukeltelee heinissä. Ajoittain sillä on myös kausia, että se juoksee juoksupyörässä. Sitä se ei kuitenkaan mitenkään kauheasti tee. Hamstereiden puuhia on niin kiva katsella :) Vaikka moni saattaa ajatella, että ne ovat tylsiä, kun ne vain nukkuvat, mutta mielestäni ne ovat hirmu söpöjä, sympaattisia ja mielenkiintoisia eläimiä. Ja niitä on niin erilaisia!

Hipsuhan on järjestyksessä toinen hamsterimme. Ennen sitä meillä oli musta Kamu. Kamu oli myös seurallinen hamsteri, mutta se rakasti olla irti huoneistossamme, tykkäsi olla sylissä, tykkäsi silityksestä ja tunsi oman nimensä ja tuli aina katsomaan, kun sitä huusi. Hipsu on vähän ujompi ja vetäytyneempi kuin Kamu. Jos Kamu ja sen elämä kiinnostaa, kannattaa katsoa vanhempia postauksiani, jossa Kamukin joissain esiintyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti