perjantai 20. marraskuuta 2015

Treeniä, treeniä

Olemme käyneet nyt kolme kertaa tokovalmennuksessa. Ryhmässämme on kaksi labradoria, kultainennoutaja, lapinkoira, sakemanni ja Riia. Ryhmä on yhdistetty alo/avo-valmennus, labukat on avoimessa ja muut harjoittelevat alokasluokan liikkeitä. Meillä on mennyt Riian kanssa ihan hyvin, mutta harjoiteltavaa vielä on melko paljon. Riia esimerkiksi on karannut minulta joka kerta, onneksi ainoastaan ekalla kertaa kävi oikeasti häiritsemässä muita. Kahdella muulla kerralla on ottanut vain nopean ilospurtin hallissa ennen kuin on tullut takaisin.


Edistytty ollaan Riian kanssa seuraamisessa ja liikkeestä maahanmenossa. Seuraamista pitäisi vaan harjoitella enemmän ja enemmän. Jos mulla ei ole nameja kädessä, niin Riia alkaa melko pian jätätttää. Eli pitäisi jaksaa ottaa lyhyitä pätkiä uudestaan ja uudestaan. 

Liikkeestä maahanmenoa ei oikeastaan ennen valmennuksen alkua oltu edes kauheasti harjoiteltu, mutta nyt se sujuu jo tosi hyvin! Vielä mun pitää tavallaan blokata Riian kulku, että pysähtyy välittömästi käskyn saatuaan, mutta blokkaan sen vain pienellä sivuttaisella askeleella koiraa kohti, minkä jälkeen jatkan matkaa. 


Paikkamakuu. Voi itkujen itku. Aikaisemmin me osattiin se. Nyt Riia nousee lähes joka kerta. Tarvittaisiin toistoja. Paikkamakuun ajattelin olevan meille tämän viikon kotiläksy. Tässä liikkeessä se juuri silloin ekalla valmennuskerralla ampaisi ylös ja lähti häiritsemään muita koiria. Ja kaikki muut pysyivät uskollisesti maassa! :D Eli hyvää häiriöharjoitusta heille, kivasti ajateltu, Riia!


Kapulaa se on pitänyt suussa lyhyitä aikoja aikaisemminkin. Nyt pitäisi se vain saada siirtymään sivulleni sitä pitämään. Voihan se tokossa siis pitää kapulaa edessänikin suussaan, mutta en ole opettanut Riialle mistään liikkeestä eteentuloa (esim. hypyssä ja luoksetulossakin tulee suoraa sivulle) ja haluaisin, että meidän tokoliikkeet olisivat sillä lailla yhtenäiset. Muutenkin tuntuu turhalta noudon takia opettaa sitä tulemaan eteen istumaan. 

Sain ohjaajaltamme hyvän vinkin vielä tuohon kapulan pitoon/noutamiseen. Hän huomautti, että sanon "irti"-käskyn liian aikaisin ja se kannattaisi sanoa vasta sitten, kun oma käsi on jo kapulassa kiinni, sillä muuten koira alkaa helposti ottamaan lähestyvän käden merkiksi päästää kapulasta irti. En ollut edes tajunnut tuota. 


Ja sitten se hyppy. Siinä olemme menneet reiluin harppauksin taaksepäin, enkä tiedä miksi. Aikaisemmilla tokokursseilla Riialla ei ollut muuta ongelmaa hypyssä kuin se, että se ennakoi ja lähti liikkeelle, ennen kuin itse ehdin käskyä antaa. Mutta sitten edellisen tokokurssin viimeisellä kerralla se keksi, että esteestä voi juosta ohi. Ja nyt se on valmennuksessa tehnyt sitä joka kerta. Aina kun mennään harjoittelemaan hyppyä, täytyy sen kanssa ottaa kolme-neljä kertaa silleen, että palautan sen vaan hiljaa takaisin, kun se juoksee ohi. Sitten ehkä viidennellä kerralla (kun olen jättänyt sen lähelle estettä siten, että sille on jo paljon vaivalloisempaa kiertää se, kuin hypätä suoraa yli) se hyppää yli.

Ehkä pitäisi vaan heti aluksi jättää se siihen esteen lähelle, ettei se esteen ohijuokseminen vahvistuisi enää yhtään. Ja siitä sitten pikkuhiljaa alkaa kasvattaa taas etäisyyttä. Onpa muuten hyvä, että reflektoin näitä treenejä täällä blogissa, tajuan itsekin tätä kautta, missä teen väärin ja missä ei vaan ole mitään järkeä :D


PS. Arvatkaas mitä! Tänään Riia näkee ensimmäistä kertaa elämässään lunta maassa! Pihalla on satanut lunta jo reilun puoli tuntia ja ajattelin lähteä Riian kanssa käymään lenkillä tunnin-parin päästä. Saa nähdä miten se reagoi!

Ja toinen asia, huomenna alkaa Jyväskylän KV! Menen sinne huomenna turistiksi ja sunnuntaina on sitten näytön paikka, IIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti