torstai 15. lokakuuta 2015

Toko loppui, mitäs nyt?

Eilen meillä oli tokokurssimme viimeinen tunti. Riia oli aivan hyperenergisellä tuulella ja suoritti kaikki liikkeet vähän "vasemmalla kädellä." Esimerkiksi perusasento oli ihan vähän vaan vino: Riia istui suoraa mun takana sivuttain, estehypyssä se keksi ekaa kertaa ikinä juosta esteen ohi (naama loisti tyytyväisyydestä), luoksetulossa se tuli hienosti sivulle, mutta ennen kuin ehdin palkkaamaan, se säntäsi hakemaan keskellä kenttää ollutta keppiä... Ei siis ainakaan tylsää ollut.

Mutta nyt on toko loppu ja kova into silti harrastamaan jotain. Nyt pohdinkin, menemmekö paikallisen koirakoulun nuorten koirien tokovalmennukseen, otanko jonkun kokonaisen tokokurssin vai aloitanko ihan uuden lajin? Agility innostaisi aivan valtavasti ja tiedän, että Riia olisi todellinen tykki siellä. Mutta unohtuuko kaikki tokojutut sitten heti? Rallytoko olisi kanssa kivaa, mutta toisaalta, me ollaan päästy jo niin hyvin alkuun tässä tokossa, että ei nyt ehkä kannata noin samankaltaista lajia aloittaa.

Ajattelin, että yrittäisimme tähdätä Riian kanssa tokokokeeseen heti kun sillä tulee täyteen se 10 kk, mikä kisaamiseen vaaditaan. Eli tammikuussa. Siinä mielessä kannattaisi varmaan panostaa siihen tokoon ja mennä mukaan valmennukseen, niin saataisiin kakara kisakuntoon! Ehkä agilityn aika on sitten vähän myöhemmin ja rallytokon, jos multa tai koiralta loppuu motivaatio pikkutarkkaan tokoon...

Minä jään miettimään asiaa!

2 kommenttia:

  1. En mä usko, että koira sekaisin menee, vaikka aloittaisittekin rallytokon siihen rinnalle. :) Mutta ehkä on hyvä mennä siihen tokovalmennukseen, jos noin pian meinaatte kisoihin mennä! =)

    VastaaPoista
  2. Nii joo, ei ehkä koira, vaan enemminkin ite :D

    VastaaPoista